Fructe şi legume care şterg ridurile

Medicii nutriţionişti susţin că antioxidanţii joacă un rol important în combaterea efectelor îmbătrânirii. Astfel, specialiştii recomandă câteva fructe şi legume care au un efect puternic în lupta cu ridurile.
• Avocado conţine cantităţi mari de vitamina E, care menţine pielea sănătoasă şi strălucitoare. Grăsimile monosaturate din avocado ajută la reducerea cantităţii de toxine şi a colesterolului rău din organism. În plus, acest fruct este des întâlnit în compoziţia produselor cosmetice.
• Fructele de pădure sunt bogate în flavonoide, iar nutriţioniştii spun că acestea sunt cei mai puternici antioxidanţi. Mai mult, acestea mai conţin bioflavonoide, antioxidanţi, care întăresc peretele arterial şi previn formarea varicelor. Potrivit experţilor, fructele de pădure combat efectele negative ale fumului de ţigară asupra pielii.
• Fasolea este bogată în antociani, care ajută la reducerea efectelor îmbătrânirii şi este recomandată şi împotriva bolilor neurologice. De asemenea, boabele de soia sunt cunoscute pentru efectul lor antiîmbătrânire.
• Strugurii sunt 73 la sută apă şi 23 la sută zaharuri de tip monozaharide, celuloză, pectină, acid tartric liber. În plus, acest fruct are un conţinut de 4 la sută de vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP şi K, dar şi săruri minerale, precum potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, siliciu. Specialiştii spun că strugurii sunt recunoscuţi pentru efectele benefice pe care le au asupra pielii, fie consumaţi, fie folosiţi în scop cosmetic, ca ingredient al unei măşti pentru ten.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)