Frica puterii

Frica este una din cele mai mari probleme ale omenirii, atât la nivel colectiv, cât şi la nivel individual. Ea afectează vorba, gândirea, faptele, deciziile, reacţiile şi răspunsurile noastre. Ultima decizie nechibzuită a guvernului cu vacanța de nouă zile a bulversat societatea, oamenii se întreabă care este scopul acestei vacanțe, dacă mai multe instituții de stat, chiar și premierul Filip, au anunțat că vor lucra. Pentru cine este organizată?

Prin vacanța impusă, mulțimea de concerte și festivaluri organizate de primarii PD-iști în multe localități din republică în ziua protestului anunțat de Comitetul Național de Rezistență „ACUM”, duminică, 26 august 2018, guvernarea îşi dă arama pe faţă. Îi este FRICĂ de puterea mulțimii rămase aici: flămândă, săracă, plictisită de promisiuni; îi este FRICĂ de mulțimea conaționalilor noștri de peste hotare care vor să fie alături de cei rămași acasă la protestul civic.

Cine nu are frică și s-a săturat de sărăcie, corupție, hoție, inechitate socială şi nedreptate nu va merge la concerte, dar va fi la protestul pașnic din Piața Marii Adunări Naționale duminică, 26 august 2018, pentru că într-adevăr doreşte o schimbare.

Fiecare e liber și independent să facă ce vrea. Alegerea ne aparține. Dar să ne mai întrebăm o dată: De ce satele sunt pustii? De ce lipsesc profesorii din școli? De ce fug medicii din spitalele noastre? De ce în fiecare zi tot mai multe familii părăsesc Republica Moldova? Lista întrebărilor este lungă.

Protestul din 26 august nu are culoare politică. El are culoarea sărăciei şi a oboselii induse de incompetenţa celor care ne conduc din 1991 încoace.

 

The following two tabs change content below.