FRF i-a ofertat pe Gică Hagi şi Anghel Iordănescu!

Duminică dimineaţă. Ce se ştia concret: Răzvan Lucescu şi-a dat demisia de la echipa naţională a României, Mircea Sandu era mandatat de Comitetul Executiv să numească un nou selecţioner, iar în discuţie nu intra un tehnician străin.

Voi da şansa unui antrenor român”, a spus Sandu de fiecare dată când a fost întrebat de o soluţie de import. Duminică la prânz. ProSport îl sună pe omul de afaceri Nicu Gheară, un apropiat al lui Mircea Sandu şi bun cunoscător al fotbalului românesc. „Hagi trebuie să plece cu prima şansă. Perioada de reconstrucţie a naţionalei şi cunoştinţele sale despre fotbal îl recomandă. Din cauza numelui, a fost folosit ca imagine, dar trebuie să primească şansa de a fi antrenor de cursă lungă”, spune Gheară.

Duminică seară. Sursele ProSport vorbesc de o întâlnire de taină între Mircea Sandu, Gică Hagi şi Anghel Iordănescu. „Naşu” de la FRF le-a propus celor doi să preia naţionala din postura de selecţioner – director tehnic. Oferta: contract pe patru ani, cu obiectiv calificarea la Euro 2016. La nicio oră, site-ul FRF confirmă informaţia: „Iordănescu şi Hagi au fost rugaţi să analizeze oferta înaintată şi să-şi precizeze poziţia până pe 13 iunie”. Termenul e doar orientativ. Hagi a spus de nenumărate ori în ultimele zile un DA hotărât naţionalei!

Site-ul FRF a postat un comunicat prin care anunţă oferta:

„În cursul zilei de azi, 5 iunie a.c., domnul Răzvan Lucescu i-a reconfirmat preşedintelui FRF, Mircea Sandu, că renunţă la conducerea tehnică a echipei naţionale a României, decizie definitivă şi irevocabilă.

În atare condiţii, profitând şi de faptul că aceştia se aflau în Bucureşti, preşedintele FRF a avut întâlniri cu domnii Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi, aducându-le la cunoştinţă faptul că a fost mandatat de Comitetul Executiv al FRF ca, în cazul în care domnul Răzvan Lucescu nu va mai fi selecţioner al reprezentativei noastre “A”, să demareze discuţiile vizând găsirea unui nou antrenor principal. Pe cale de consecinţă, le-a propus acestora preluarea funcţiilor de director tehnic şi, respectiv, de selecţioner ai echipei naţionale “A”.

Din punctul de vedere al performanţei intrinseci, principalul obiectiv va fi calificarea la turneul final al EURO 2016, numai că planul se vrea a fi unul mult mai complex, fiind vorba despre un proiect pe patru ani, cu finalitate în toamna anului 2015 şi cu ţintă reformarea fotbalului la toate nivelurile echipelor noastre naţionale, începând cu reprezentativa “A” şi terminând cu cea de juniori “Under 14”. Domnii Iordănescu şi Hagi au fost rugaţi să analizeze oferta înaintată şi să-şi precizeze poziţia până pe 13 iunie a.c. Dacă răspunsul va fi pozitiv, ulterior vor fi discutate toate celelalte detalii” , se arată pe www.frf.ro

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)