Fratele lui Diacov, procuror de Chişinău

Fratele mai mic al democratului Dumitru Diacov, Ion, ar putea deveni, în cel mai scurt timp, procuror al municipiului Chişinău.

Potrivit lui Iurie Garaba, preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Ion Diacov a fost singura candidatură la acest post şi a trecut cu brio toate examenele. „Am scris la Serviciul de Informaţii şi Securitate şi aşteptăm să ne vină informaţiile despre Ion Diacov azi-mâine. Dacă informaţia va fi pozitivă, Consiliul ar putea să-l desemneze în funcţia de procuror al municipiului Chişinău la una din şedinţele viitoare”, a declarat pentru JURNAL Garaba.

Ion Diacov ne-a spus, la rândul său, că a făcut deja cunoştinţă cu raportul de la securitate, iar concluzia ar fi că „statul poate să aibă încredere în el”. Deşi nu vrea să vorbească prea mult la acest subiect până la confirmarea oficială, Ion Diacov a ţinut să sublinieze că a fost singurul procuror care a fost înlăturat din funcţie în 2001 la indicaţia personală a fostului preşedinte Vladimir Voronin care a mimat o şedinţă a Colegiului la procuratură. „Le trebuia municipiul Chişinău şi, de aceea, m-au înlăturat”, zice Ion Diacov.
Potrivit acestuia, faptul că fratele său este politician i-a încurcat mai mult decât i-a ajutat. „Nu are el nici în clin, nici în mânecă cu asta. Dacă ar fi avut, trebuia să fiu restabilit în funcţie încă acum un an”, spune procurorul care deţine în prezent funcţia de şef al secţiei control ierarhic superior din cadrul Procuraturii Generale.

Amintim că, acum aproximativ un an, presa vuia că fratele lui Dumitru Diacov urma să fie numit procuror general al R. Moldova. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, ne-a spus că fratele său a susţinut toate examenele pe nota 10. Acesta a ţinut să ne amintească că a fost înlăturat din funcţia de procuror al municipiului Chişinău în 2001, imediat ce au venit comuniştii la putere, şi a stat aproape un an şi jumătate fără serviciu. „Pe urmă, l-au angajat un fel de foaie-verde”, zice politicianul care crede că fratele său este un specialist bun şi merită postul pentru care a concurat.

Raisa Lozinschi-Hadei

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)