Fratele ex-ministrului Roibu, la meteorologie

Guvernul l-a numit, miercuri, pe Mihai Roibu în funcţia de director al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) după ce fostul şef al acestuia, Ilie Boian, şi-a prezentat demisia, fiind implicat într-un scandal sexual.

„Domnule Roibu, așteptăm precipitații suficiente ca să avem rezultate în agricultură. Mai în glumă, mai în serios, în ceea ce ține de prognoze avem nevoie de date mai precise”, i-a spus premierul Vlad Filat noului șef al SHS.

Mesajul premierului a fost rostit pe un ton prietenos, poate de aceea că Mihai Roibu nu este altcineva decât fratele fostului ministru al Afacerilor Interne, Alexei Roibu, numit în funcţie la iniţiativa liberal-democraţilor.

Mihai Roibu, 53 de ani, se prezintă ca „antreprenor”, iar anterior a lucrat în calitate de profesor de fizică şi matematică. Acesta ne-a spus că a acceptat postul după o discuţie avută în cadrul Partidului Liberal al cărui membru este. „S-a discutat şi s-a ajuns la concluzia că trebuie să vină cineva aici ca să lucreze”, a declarat pentru JURNAL Mihai Roibu.

Întrebat ce mai face fratele său după ce a fost demis din funcţia de ministru, noul şef de la SHS afirmă că Alexei Roibu „este în concediu”. Pentru că este pensionar, acesta ar putea să nu mai revină la activitatea în organele de forţă.

Familia Roibu numără, în total, cinci fraţi şi o soră.

Tot miercuri, Veaceslav Untilă, unul din vicepreşedinţii Partidului Liberal, a fost numit de Guvern în funcţia de şef al Inspectoratului Ecologic de Stat.

Raisa Lozinschi-Hadei

 

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)