Franţa: petiţie a vedetelor contra unui proiect care propune penalizarea clienţilor prostituatelor

frederic-beigbederMai multe zeci de celebrităţi franceze, printre care actriţa Catherine Deneuve şi cântăreţul Charles Aznavour, au semnat o petiţie, publicată sâmbătă în mass-media, contra unei propuneri de lege care vizează penalizarea clienţilor prostituatelor, scrie mediafax.ro

„Fără să susţinem, nici să promovăm prostituţia, refuzăm penalizarea persoanelor care se prostituează şi a celor care au apelat la serviciile lor şi solicităm deschiderea unei adevărate dezbateri fără o prejudecată ideologică”, se afirmă în textul redactat de cântăreţul Antoine şi semnat de 60 de persoane, printre care se numără navigatoarea Florence Arthaud, cântăreaţa Line Renaud, rockerul Jacques Higelin, cineastul Claude Lanzmann şi fostul ministru socialist al Culturii, Jack Lang.

Săptămânalul „Le Point”, care a aflat primul despre existenţa acestei petiţii, afirmă că semnatarii s-au limitat la a aproba doar această frază unică.

Propunerea de lege contra prostituţiei care va fi examinată de Adunarea Naţională pe 27 şi 29 noiembrie prevede sancţionarea persoanelor care recurg la serviciile unei prostituate cu o amendă de 1.500 de euro – o sumă care va fi dublată în caz de recidivă. Noul text va abroga, totodată, delictul de „racolare publică”.

Cântăreţul Antoine, citat de „Le Point”, consideră că persoanele care se prostituează trebuie să aibă „aceleaşi drepturi ca ceilalţi angajaţi”.

„O lege şi mai aspră nu va face decât să trimită persoanele care fac această meserie şi mai adânc în clandestinitate”, a spus Antoine. „Noi suntem cu toţii de acord pentru ca Guvernul să lupte contra a tot ce reprezintă prostituţie sub constrângere”, a adăugat cântăreţul.

Propunerea de lege depusă de deputaţii socialişti a fost deja ţinta unei alte petiţii, intitulate „Touche pas à ma pute” („Nu te atinge de prostituata mea”), semnată de mai multe persoane, inclusiv de scriitorul Frédéric Beigbeder, care a stârnit polemici intense. „Considerăm că fiecare are dreptul de a-şi vinde farmecele în mod liber – şi chiar să îi placă acest lucru. Şi refuzăm ca deputaţii să redacteze norme ce vizează dorinţele şi plăcerile noastre”, se afirmă în acea petiţie.

Acest text „nu are nicio legătură cu declaraţia mea, scrisă pe un ton moderat şi semnată atât de femei, cât şi de bărbaţi”, a subliniat cântăreţul Antoine.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)