FRANȚA // Bac 2018: cea mai tânără candidată are 11 ani

Arthur Ramiandrisoa

Ca în fiecare an, întreaga Franță își are ochii ațintiți spre candidații cei mai tineri. Și pentru ediția din 2018 a Bac-ului, este vorba de o elevă a Academiei din Paris, născută în 2006. Un eveniment istoric, transmite lefigaro.fr.

11 ani și 10 luni! Este vârsta normală pentru un elev din clasa VI. Aceasta este vârsta celei mai tinere candidate la bacalaureat pentru ediția din 2018. În fiecare an, media și marele public scrutează micii genii – copiii care sar un număr incalculabil de clase pentru a trece examenul de capacitate foarte tineri.

Cel puțin ce se poate spune, în acest an, recordul este înalt: niciodată în istoria bacalaureatului un candidat cu o vârstă atât de fragedă nu a reușit să treacă examenele. Ultimul record este al lui Arthur Ramiandrisoa (foto), care a reușit să susțină examenele în 1989, la vârsta de 11 ani și 11 luni, și care și-a scris autobiografia doi ani mai târziu.

Protejată de Ministerul Educației Naționale și de familia sa, eleva nu a dorit să își facă public numele. Ceea ce se știe în schimb este că s-a născut la 7 august 2006.