Fotoreportaj // Inaugurarea Secțiilor Radiologie și imagistică, Diagnostic funcțional și Endoscopie din cadrul Institutului Mamei  şi Copilului

Inaugurarea Secțiilor Radiologie și imagistică, Diagnostic funcțional și Endoscopie din cadrul Institutului Mamei  şi Copilului. Fotografii: Nadejda Roşcovanu

 Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat marți, 17 octombrie 2017, la inaugurarea Secțiilor Radiologie și imagistică, Diagnostic funcțional și Endoscopie din cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului.

De asemenea, la eveniment au fost prezenți Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, Directorul IMSP Institutul Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, precum și reprezentanți ai corpului medical.

Lucrările finanțate de Guvernul României, din bugetul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare gestionat de Ministerul Afacerilor Externe de la București, fac parte din proiectul de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente a maternității și departamentului pediatrie din cadrul Instituției Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei și Copilului. Lucrările prevăzute în cadrul proiectului, care beneficiază de granturi cumulate de 2.500.000 Euro, au debutat la începutul anului 2015.

Secția Radiologie și Imagistică efectuează anual aproximativ 25.000 de investigații radiologice, 900 tomografii computerizate, 850 iroscopii, 900 urografii, 750 cistografii micționale, 10.000 de examinări ale cutiei toracice, 8.500 ale sistemului osteoarticular și 5.000 examinări ale cavității abdominale.

Secția Diagnostic funcțional dispune de 5 cabinete pentru examinarea pacienților din staționar și, parțial, copiilor și femeilor care se adresează policlinicii. Anual, sunt efectuate aproximativ 20.000 examinări.

Sectia Endoscopie, fondată în anul 1980, efectuează anual peste 4000 de investigații, dintre care 500 sunt curative.

Suma totală a investiției pentru renovarea secțiilor Radiologie și Imagistică, Diagnostic funcțional și Endoscopie a fost de aproximativ 210.000 de Euro, inclusiv mobilier.

Fotografii: Nadejda Roşcovanu

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Ultimele articole de Nadea Roşcovanu (vezi toate)