FOTO // Va fi Casa Albă destul de luxoasă pentru Donald Trump?

Luxul apartamentului sau o reşedinţă încărcată de istorie? Donald Trump nu are mult de ales. Pentru soţia sa, Melania, totul este decis: ea nu este obligată să fie prezentă la Casa Albă. Ea şi fiul său, Barron, zece ani, nu trebuie să se mute la Washington înainte de cel puţin sfârşitul anului şcolar, în iunie curent.

Casa Albă este un simbol al puterii politice americane, noua reşedinţă a lui Trump i se va părea modestă în raport cu apartamentul său din New York. Reşedinţa prezidenţială a fost de mai multe ori reconstruită şi restaurată după, în special, incendii. Aceasta este cunoscută datorită grădinilor sale şi imensei sale peluze, unde aterizează elicopterul prezidenţial.

Însă Casa Albă nu este la fel de luxoasă ca penthouse-ul din Mahhattan al lui Trump, situat în vârful lui Turnului Trump, cu o vedere impresionantă spre Central Park.

Întrebat la CNN în iunie 2016 dacă va redecora Casa Albă, Donald Trump a răspuns: „Nu, nu o voi face. Este un loc şi o construcţie particulară. Ea (Casa Albă) va fi magnifică, bine întreţinută, şi atât. Eu voi lucra, nu voi decora”. Totuşi, covoarele, fotoliile şi mesele de seară vor avea „marca” Trump.

Triplexul de 3.000 metri pătraţi (Casa Albă are o siuprafaţă de peste 5.100 metri pătraţi) debordează de marmură. Mulurile sunt acoperite cu aur de 24 de carate, scene din mitologia greacă, vase şi obiecte de valoare, dar de asemenea obiecte mai intime ca fotografii ale familiei Trump, dintre care tatăl său, Fred, care tronează în mijlocul salonului.

SURSA: http://immobilier.lefigaro.fr/article/la-maison-blanche-sera-t-elle-assez-luxueuse-pour-donald-trump-_81aa215e-de38-11e6-8c5f-996b351ffe5e/