FOTO // Un student din R. Moldova, găsit spânzurat într-o pădure de la marginea Braşovului

Student basarabean, spânzurat la Braşov. A ales să-şi pună ştreangul de gât chiar lângă cimitir

O descoperire macabră a fost făcută duminică dimineaţa în pădurea din spatele cimitirului Şprenghi. Un student basarabean a fost găsit fără viaţă, spânzurat de o creangă dintr-un copac. Poliţiştii au aflat că tânărul de numai 22 de ani şi-a pus capăt zilelor după ce iubita l-a părăsit, scrie bzb.ro.

Tânărul plecase încă de vineri din căminul din Complexul Memorandului, unde era cazat şi nimeni nu l-a mai văzut de atunci. Nu a lăsat niciun bilet de adio, dar cei care îl cunoşteau spun că suferea enorm după ce prietena, o fată de 16 ani din Roman, îl părăsise. Cu câteva zile înainte de a recurge la gestul extrem, studentul avusese mai multe tentative de sinucidere, pe care le-a filmat şi le-a trimis fostei iubite, elevă de liceu.

La intrarea în Căminul 2 din Complexul Memorandului colegii tânărului au aprins lumânări în memoria băiatului care venise la Braşov pentru a studia Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor. Cei care l-au cunoscut spun că, în ultima vreme, băiatul era extrem de abătut şi suferea enorm în urma divorţului părinţilor.

Întâmplarea care l-a dus la disperare a fost însă faptul că îl părăsise prietena. Asta l-ar fi determinat, spun colegii, să-şi pună capăt zilelor. Tot din cauza eşecului în dragoste băiatul ar mai fi încercat să se sinucidă cu câteva zile înainte. A trimis filmuleţul cu tentativa de sinucidere fostei prietene şi surorii lui. Aceasta din urmă i-ar fi alertat pe colegii de cameră, care au anunţat autorităţile. Se pare, însă, că nimeni nu a intervenit şi nu l-a consiliat în vreun fel, de vreme ce tânărul şi-a dus la capăt gestul sinucigaş.

Reprezentanţii Universităţii „Transilvania” Braşov regretă situaţia şi au transmis condoleanţe familiei. Procurorii au demarat o anchetă pentru a cerceta condiţiile în care a avut loc tragedia.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)