FOTO // Taxe neoficiale la Liceul „Mihai Viteazul”

taxe mihai viteazu

În Grupul Părinţilor Solidari de pe Facebook a apărut un mesaj de nemulţumire din partea unor părinţi ai căror copii frecventează Liceul „Mihai Viteazul” din capitală. În mesaj se menţionează că aceştia s-au adresat de nenumărate ori la Ministerul Educaţiei, la Direcţia de învăţământ a mun. Chişinău, la Centrul Naţional Anticorupţie, dar nimeni nu a întreprins nimic. Administraţia liceului neagă acuzaţiile.

„Bună ziua! Sunt un nou membru al Grupului Părinţilor Solidari şi aş vrea şi eu să vă spun ceva despre Mult Stimatul Liceu MIHAI VITEAZUL în frunte cu caracatiţa şi escroaca N. Berezovschi. În imaginile de mai jos se vede clar cum îşi începe activitatea liceul: colectarea abuzivă de fonduri pentru şcoală, pentru clasă, manuale, climatizor… Fundaţia şcolii: 1200 de lei taxă obligatorie; fundaţia clasei: 130 de lei taxă obligatorie (se achită exclusiv pe data de 10 a lunii curente); meditaţia: 700 de lei; manuale: 200 de lei (pe când în alte instituţii preuniversitare manualele au fost oferite absolut gratuit!). Mă refer la clasele a treia şi anume la manuale, şi nu la caietul elevului. Alimentaţia: 20 de lei pe zi (în funcţie de nr. de zile 470–500 de lei pe lună); în timp ce în alte instituţii plata constitue 8,50 lei!

Cel mai interesant lucru a fost colectarea a câte 100 de lei pentru CORONIŢE! Prostii! Plus 25 de lei pentru agende personalizate! Iniţial, s-a pretins că acestea vor fi plătite din fundaţia şcolii.

taxe 2 mihai viteazu

Ministerul Educaţiei te sfătuieşte pur şi simplu să te adresezi la CNA, căci nu ţine de competenţa lor. Direcţia Educaţie Tineret şi Sport ne-a spus că am ştiut foarte bine în ce liceu ne-am dat copilul, aşa că dacă nu aveţi suficiente mijloace mai bine schimbaţi liceul!; CNA ne-a răspuns că avem ciudă pe directoarea liceului. Responsabila Secţiei Siguranţa Alimentelor, la întrebarea mea de ce s-a permis majorarea preţului la alimentaţie până la 20 de lei, mi-a răspuns: „Dacă nu aveţi bani, nu daţi copilul la masă!”. Oameni buni, este strigător la cer!”, scrie internautul.

Preşedinta Asociaţiei Părinţilor din cadrul Liceului „Mihai Viteazul”, Ana Sârbu, a declarat pentru JURNAL de Chişinău că nu se colectează taxe neoficiale. „Asociaţia noastră este înregistrată la Ministerul Justiţiei, avem un cont bancar unde părinţii donează benevol câte 100 de lei lunar, nu se colectează niciun leu”, a menţionat Sârbu.

Viorica Negrei, şefa adjunctă a Direcției Generale Educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău, ne-a comunicat de asemenea că taxele neoficiale sunt interzise în instituţiile de învăţământ, inclusiv la Liceul „Mihai Viteazul”.

The following two tabs change content below.