FOTO // Sute de localităţi au rămas fără curent electric în urma ninsorilor abundente

Zeci de localităţi din ţară au rămas fără curent în urma ninsorilor puternice; În capitală mai mulţi copaci au fost doborâţi, iar şapte maşini au fost avariate

Ninsoarea dă mari bătăi de cap: peste 140 de localităţi, fără energie electrică; sute de copaci au fost doborâţi, iar un bărbat a ajuns la spital. Ninsoarea care a cuprins R. Moldova continuă să provoace pagube. Reprezentanţii Serviciului Situaţiilor Excepţionale au menţionat că în capitală situaţia este mai dificilă, traficul fiind îngreunat în condiţiile în care zeci de copaci au fost doborâţi, transmite jurnal.md.

Potrivit informaţiilor, în capitală au căzut sute de copaci, iar o creangă a căzut peste un bărbat care a a ajuns la spital. Incidentul s-a produs în sectorul Botanica. A fost creată o celulă de criză în legătură cu condiţiile meteorologice. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General de Poliţie, până la această oră, au fost înregistrate aproximativ 20 de accidente, iar în republică au fost antrenate 120 de echipaje de poliţişti.

Din cauza ninsorilor abundente, se circulă cu dificultate pe drumurile spre Hânceşti, Căuşeni şi Orhei. Viceministrul Agriculturii Iurie Uşurelu a anunţat că a fost creată o comisie care urmează să evalueze pagubele înregistrate în urma ninsorilor.

Zeci de localităţi au fost deconectate de la energie în urma ninsorii. Conform datelor operative ale Serviciului Situaţii Excepţionale, în jurul orei 8:00, erau deconectate parţial de la energia electrică 79 de localităţi din raioanele Criuleni, Străşeni, Orhei, Ialoveni şi oraşe din UTA Găgăuzia.

Reprezentanţii Serviciului Situaţiilor Excepţionale anunţă că 35 de arbori au fost doborâţi. Salvatorii au intervenit pentru a ridica copacii pe străzile G. Coşbuc 3, str. V. Alecsandri 28 şi str. Gh. Asachi.

La Dubăsari, salvatorii au intervenit pentru tractarea unui camion care a deraiat de pe drum. În aceste condiţii, salvatorii atenţionează conducătorii auto să fie prudenţi la volan pentru a evita situaţiile de risc.