FOTO: Opulenţă la nunta nepoatei miliardarului rus Valeri Kogan. Guvernatorul BNM Cioclea, printre invitaţi

FOTO: Extravaganţă şi lux la nunta nepoatei unui miliardar rus; Guvernatorul BNM, printre invitaţi

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a participat la nunta de lux a nepoatei miliardarului rus Valeri Kogan. Irene Kogan s-a căsătorit cu Daniel Kevey, la Londra, iar gazda petrecerii sale de nuntă a fost, timp de nouă ore, actorul Antonio Banderas. Mariah Carey şi Elton John au cântat pentru miri şi invitaţi, iar presa britanică scrie că onorariile celor doi au însumat 3,5 milioane de lire sterline, potrivit Daily Mail.

Cântăreaţa americană a primit 2,5 milioane de lire sterline ca să cânte la nunta nepoatei lui Valeri Kogan. Momentul special al lui Mariah Carey a fost cel în care le-a dedicat mirilor piesa „We Belong Together”.

La petrecerea care a avut loc în Landmark Hotel din Londra, sir Elton John a cântat 12 dintre cele mai cunoscute piese ale sale şi i-a dedicat miresei de 19 ani melodia „Tiny Dancer”. Ar fi încasat 1 milion de lire sterline, scriu jurnaliştii englezi. Încă nu s-a aflat care a fost onorariul lui Antonio Banderas pentru ziua de lucru petrecută în calitate de „gazdă”, potrivit jurnal.md.

Invitaţii au postat pe Instagram şi pe Facebook fotografii şi filmuleţe video de la nuntă în care apar vedetele prezente, precum şi tortul înalt de trei metri. În una dintre poze îl vedem şi pe guvernatorul băncii centrale de la Chişinău, Sergiu Cioclea. Daily Mail precizează că bunicul miresei, Valeri Kogan, în vârstă de 65 de ani, are o avere netă estimată de revista “Forbes” la 2 miliarde de dolari. El deţine Aeroportul Domodedovo din Moscova, alături de partenerul său de afaceri, Dmitri Kamenşcik.

Potrivit celor de la dailymail.co.uk, Valeri Kogan este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia. Despre el se spune că a făcut avere investind în Aeroportul Domodedovo din Moscova, cel mai mare din Europa de Est. El s-a făcut cunoscut datorită patimii sale pentru proprietăţile opulente din Israel şi SUA. Omul de afaceri de origine evreiască şi-a înfuriat vecinii din Greenwich, Connecticut, când a vrut să dărâme o proprietate de 20.000 metri pătraţi şi să construiască alta.

Kogan a trebuit să-şi abandoneze planurile de a construi un imobil de 54.000 de metri pătraţi, ridicându-şi un imobil în valoare de 18 milioane de dolari.

Însă acest conac nu poate fi comparat cu proprietatea sa imensă din Israel, considerată drept cea mai scumpă din acest stat. Experţii o estimează la cel puţin 100 milioane de dolari, ce cuprinde alte bunuri în valoare de 570.000 de dolari.