FOTO // Ludmila Putin şi noul său soţ, mai tânăr cu 20 de ani, şi-au cumpărat o vilă de lux pe malul Atlanticului

Viaţa de opulenţă Ludmilei Putin, 59 de ani, nu a luat sfârşit odată cu divorţul de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Reporterii OCCRP au aflat că aceasta şi noul său soţ, Artur Ocheretny, 39 de ani, deţin o vilă de lux în Biarritz, sudul Franţei, estimată la 7 milioane de euro. Este vorba de acelaşi litoral al Atlanticului, unde are proprietate un alt membru al familiei Putin – Katerina Tikhonova.

Conform înregistrărilor municipale, această vilă de lux, care se află într-un proces amplu de renovare, aparţine oficial lui Artur Ocheretny, un tânăr care se spune că ar fi noul soţ al Ludmilei. Nimic nu poate demonstra veniturile care i-ar permite lui Ocheretny să achiziţioneze o asemenea proprietate. De asemenea, declararaţiile de venit făcute de Ludmila şi depuse în timpul mariajului său cu preşedintele Putin arată sume relativ modeste. Iată de ce această proprietate ridică întrebări privind averea primei familii a Rusiei.

Noua căsătorie

Acum un an, ziarul rus „Sobesednik” a anunţat că un anume Artur Ocheretny este noul soţ al Ludmilei Putin. Informaţia nu a fost infirmată sau confirmată de nicio parte implicată. În această săptămână, site-ul rusesc Starhit a publicat o serie de fotografii ale Ludmilei cu Ocheretny la Aeroportul Heathrow din London. Artur Ocheretny, 39 de ani, este aproape cu 20 de ani mai tânăr decât noua sa soţie.

Artur Ocheretny este noul soţ al Ludmilei Putin

Cei doi se cunosc de ceva vreme. Între 2003 şi 2008, Ocheretny a fost director general al unei agenţii de organizare a evenimentelor, Art-Show Center, care presta servicii pentru diferite acţiuni pentru clienţi importanţi precum Gazprom şi Transneft şi pentru formaţiunea aflată la guvernare, Rusia Unită.

Printre clienţii acestei agenţii se numără şi o organizaţie non-profit, Centrul pentru dezvoltarea comunicaţiilor interpersonale fondat în anul 2000 de către persoane apropiate lui Putin. De la fondarea sa, Centrul a fost asociat cu Ludmila Putina – cunoscută acum cu numele Ludmila Ocheretnaya –, patron neoficial al organizaţiei.

Chiar şi ca primă doamnă a Rusiei, Ludmila a participat foarte rar la evenimentele publice. După divorţul de Vladimir Putin, ea a dispărut din viaţa publică, apărând doar în cadrul evenimentelor organizate de această organizaţie. Soţul său, Artur, a devenit director al centrului în 2010.

În decembrie 2013, la şase luni după ce a fost făcut public divorţul, Ocheretny a cumpărat această vilă în sudul Franţei. Imobilul care se află într-un oraş situat pe litoralul Atlanticului, Anglet, nu este departe de o altă vilă proprietate a soţului Katerinei Tikhonova, despre care se spune că ar fi fiică a lui Putin.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)