FOTO// Lista absolvenților care au refuzat diplomele de onoare oferite de președintele Dodon

Mai mulţi absolvenți de liceu au declarat ieri, pentru TV8, că au refuzat invitația președintelui Dodon de a participa la evenimentul de înmânare a Diplomei de Onoare pentru o sută cei mai buni elevi din Moldova.

Una dintre aceşti tineri este Mihaela Ungureanu, tânără din Chișcăreni. „Un om care îți dă o diplomă, dar îți ia identitatea. Păcat. Am fost invitată, dar am refuzat. Recunosc multe fețe de aici, dacă în CV-ul unui tânăr activ se simte lipsa unei DIPLOME semnate de Dodon, îmi pare rău de „experiențele voastre”. Dacă ar fi fost organizat de Ministerul Educației, ar fi fost altceva”, a scris Mihaela pe contul său de Facebook.

O altă tânără este Valeria Bratu, absolventă a unui liceu din Slobozia Mare, Cahul. „Am refuzat această diplomă deoarece vine din partea unui președinte care nu mă reprezintă și care duce o politică josnică și discriminatorie împotriva propriului popor. Îmi pare rău că această inițiativă nu vine din partea Ministerului Educației, ci din partea unui președinte care insistă asupra anulării examenului de bacalaureat. Nu vreau să fiu parte din acest joc manipulator, prin care Dodon încearcă să-și asume meritele absolvenților. Această diplomă, pentru mine nu are nicio valoare. Îmi doresc foarte mult ca, în țara mea, să fie apreciate la justa valoare adevărul și valorile autentice, iar asemenea oameni să nu mai poată să-și bată joc de istoria noastră”. Astfel și-a motivat refuzul Valeria.

O altă tânără care a refuzat este Elena Lungu, absolventă a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Călăraşi.

„Am refuzat diploma oferită de președintele Dodon, deoarece, după cum au spus și ceilalți absolvenți care au refuzat-o, nu mă onorează în niciun fel. În familia mea se vorbește des despre situația politică din țară și despre cât de lipsiți de verticalitate și demnitate sunt unii oameni. Dacă aş fi acceptat această invitație, m-aș fi simțit că trădez valorile și ideile cu care am fost educată și pe care le împărtășesc”, a explicat Elena, solicitată de tv8.md. Pe ceilalți absolvenți care au acceptat invitația președintelui tânăra nu-i judecă, spunând că fiecare are dreptul la alegere.

Prin lista tinerilor care au refuzat invitația președintelui se numără și

4. Mariana Josanu (Glodeni)

5. Gheorghe Taran

6. Victor Lipcanu (Călărași)

7. Sorina Solonaru (Chișinău).

Amintim că în contextul festivalului „Generația viitorului”, organizat de către președintele statului, Igor Dodon, acesta s-a întâlnit cu o sută dintre cei mai buni absolvenți de liceu din RM, cărora le-a acordat „Diploma de Onoare”, deși aceștia nu sunt tocmai o sută la număr. Tot ieri, începând cu ora 18:00, în Piața Marii Adunări Naționale, în cadrul aceluiași festival, este organizat un concert cu participarea mai multor formații și interpreți, printre care SunStroke Project, A Studio, Градусы, Elena Temnikova, Randi, Mot și Dj. MEG.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)