(FOTO) Foto // Năstase prezintă copia pașaportului rusesc al lui Plahotniuc: „Nu a fost niciodată prieten al SUA”

Milostivul anului – Vlad Plahotniuc, pentru curajul de a fi părăsit locul călduţ din Parlamentul RM în favoarea sărăcimii moldave (proiectul magazine sociale).

Oligarhul Vladimir Plahotniuc deține și cetățenia rusă. Cel puțin asta reiese dintr-o copie a pașaportului rusesc pe care prim-vicepreședintele PDM l-ar deține, prezentată pe Facebook de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, scrie independent.md.

Potrivit lui Năstase, Vladimir Plahotniuc, care deținea și cetățenia română, cu identitatea Vladimir Ulinici, „și-a ascuns identitățile și cetățeniile obținute pe bază de date și documente false, în condiții misterioase, urmărind interese oculte și obținerea dividendelor economice și mai ales politice”.

„Cetățenia rusă obținută ca și salahor din Tiraspol, era pasul decisiv de a se apropia de Kremlin”, susține Andrei Năstase.
Liderul Platformei Demnitate și Adevăr vorbește și despre vizita oligarhului în SUA, pe care o califică drept o încerca de a-și face „PR ieftin”.

„Vladimir Gheorgievici Plahotniuc nici măcar nu a fost vreodată prieten al Statelor Unite și nici nu are cum să fie. El vrea să pară prieten, poate ceva mai mult, dar nu este. E un căutător de PR ieftin, un pasager și un individ gata să-și vândă blana pentru a beneficia de indulgența poporului american”, mai subliniază acesta.

plahotniuc

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)