FOTO // Familia celui care ar fi planificat furtul miliardului trăieşte în lapte şi miere

iaralov1

Fiul vitreg al Iaralov, Alex Duganov

Dezvăluirile privind furtul din sistemul bancar arată că cel care a „gândit” jaful miliardului de dolari a fost Serghei Iaralov, om de afaceri din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc, scrie jurnal.md.

Numele acestuia a fost anunţat de către fostul şef al Secţiei privind prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor în cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, precum şi de fostul premier Ion Sturza. Potrivit dezvăluirilor făcute de aceştia, Iaralov „a venit cu ideea” de a efectua jaful din sistemul bancar al Republicii Moldova.
Serghei Iaralov, numit şi a doua „borsetcă” a lui Plahotniuc, întrucât era văzut alături de oligarh în perioada în care acesta se afişa mai des în public, la fel ca şi Constantin Botnari, este unul dintre principalii sfetnici ai prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat.

iaralov2

Iaralov deţine şi cetăţenia SUA şi nu are prea multe afaceri la vedere în Republica Moldova. Deşi Iaralov nu se afişează în public, familia acestuia este foarte activă în mediul online. De exemplu, fiul vitreg al acestuia, Alex Duganov, este foarte activ pe reţelele de socializare, unde publică poze din toate colţurile lumii.

În mai multe imagini apărute pe internet, tânărul etalează o viaţă luxoasă. Zboară cu un avion privat, vizitează cele mai exotice zone ale lumii – Malaysia, Colorado, Las Vegas, Elveţia, Amsterdam, Beijing şi se delectează cu bucate alese.

Şi soţia lui Serghei Iaralov, Olga Iaralova, nu este mai discretă pe reţelele de socializare. Din pozele afişate pe internet se vede că aceasta duce o viaţă la care moldovenii pot doar să viseze.

Ivan Diacov

The following two tabs change content below.