FOTO // ,,Ați adus reforme din Europa, dar salarii din Africa!”

Principala revendicare a cadrelor didactice este majorarea cu 50% a salariului. ,,Ne cerem dreptul la un trai decent. Nu avem cu ce ne întreține copiii. Dacă nu am avea o bucată de pământ, am muri de foame. Noi nu cerem mașini luxoase, vrem doar salarii decente!”, strigă o profesoară din Orhei.

Una din protestatare și-a luat cu ea și copilul, care a suferit recent o fractură la o mână. ,,Nu am avut cu cine îl lăsa și am venit cu el. Lucrez la școala din sat, am un salariu de 1000 de lei, cum să trăim cu așa bani, cum să-mi cresc copilul?”, ne spune tristă femeia. ,,Ați adus reforme din Europa, dar salarii din Africa, suntem nevoiți să punem mâna pe sapă ca să nu murim de foame!”, vociferează o învățătoare venită de la Ocnița.

Protestatarii au scandat pe parcursul protestului: ,,Vrem salarii decente!”, ,,Vrem un trai decent!”, ,,Vrem să muncim acasă!” etc. Protestul cadrelor didactice a început săptămâna trecută, când mii de profesori au manifestat joi, 23 martie, şi vineri, 24 martie, în fața Parlamentului și Guvernului. Săptămâna trecută, în fața manifestanților a ieșit ministrul Educației, Corina Fusu, care le-a spus că în prezent nu sunt bani pentru lefuri mai mari. Protestatarii avertizează că dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite vor organiza un protest de amploare.