FOTO // ,,Ați adus reforme din Europa, dar salarii din Africa!”

Principala revendicare a cadrelor didactice este majorarea cu 50% a salariului. ,,Ne cerem dreptul la un trai decent. Nu avem cu ce ne întreține copiii. Dacă nu am avea o bucată de pământ, am muri de foame. Noi nu cerem mașini luxoase, vrem doar salarii decente!”, strigă o profesoară din Orhei.

Una din protestatare și-a luat cu ea și copilul, care a suferit recent o fractură la o mână. ,,Nu am avut cu cine îl lăsa și am venit cu el. Lucrez la școala din sat, am un salariu de 1000 de lei, cum să trăim cu așa bani, cum să-mi cresc copilul?”, ne spune tristă femeia. ,,Ați adus reforme din Europa, dar salarii din Africa, suntem nevoiți să punem mâna pe sapă ca să nu murim de foame!”, vociferează o învățătoare venită de la Ocnița.

Protestatarii au scandat pe parcursul protestului: ,,Vrem salarii decente!”, ,,Vrem un trai decent!”, ,,Vrem să muncim acasă!” etc. Protestul cadrelor didactice a început săptămâna trecută, când mii de profesori au manifestat joi, 23 martie, şi vineri, 24 martie, în fața Parlamentului și Guvernului. Săptămâna trecută, în fața manifestanților a ieșit ministrul Educației, Corina Fusu, care le-a spus că în prezent nu sunt bani pentru lefuri mai mari. Protestatarii avertizează că dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite vor organiza un protest de amploare.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)