Fotbalul, în pragul unui nou conflict mondial!

Un nou conflict este pe punctul de a lovi fotbalul mondial după ce au apărut zvonuri conform cărora FIFA urmăreşte creşterea numărului de meciuri inter-ţări. Echipele naţionale ar urma să joace 17 partide pe an, ceea ce nemulţumeşte marile cluburi.

La două săptămâni după ce a fost reales în fruntea FIFA, Blatter este pe punctul de a declanşa un nou scandal din cauza principiilor sale. Federaţia pe care o conduce doreşte ca numărul meciurilor dintre echipele naţionale să fie mai mare, şi anume 17 anual, în condiţiile în care în prezent reprezentativele fiecărei ţări pot juca maximum 12 partide. Deşi reprezentanţii FIFA au infirmat că ar avea un astfel de obiectiv, au recunoscut că s-au purtat câteva discuţii în acest sens.

Se ajunge la 86 de meciuri pe sezon!

Marile cluburi europene nu prea gustă „gluma”, fiindcă odată aprobată o asemenea iniţiativă, îi va afecta cel mai mult pe jucătorii lor, care ar putea fi nevoiţi să joace într-un singur sezon chiar şi 86 de meciuri în toate competiţiile! Conform „The Guardian”, cel mai vehement a fost un membru marcant din cadrul Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA), organizaţie apărută în urma presiunilor exercitate de G-14, grupul celor mai importante formaţii ale Europei. „Este o idee stupidă, împotriva căreia vom lupta. O naţională nu are nevoie de atâtea partide într-un an”, a spus acesta.

Unul dintre cei 17 jucători care au bifat toate meciurile (38) din sezonul trecut de Premier League, Florent Malouda, a evoluat şi în 11 partide pentru Franţa!