Fostul vicecomisar de Călăraşi a fost condamnat

condamnare

Chiar dacă insistă că nu s-ar fi aflat la volan în cazul accidentului soldat cu moartea colegului său, procurorii au demonstrat vinovăţia fostului vicecomisar de Călăraşi, acesta fiind condamnat la patru ani de închisoare şi luat sub strajă chiar din sala de judecată. Procurorii au prezentat probe că inculpatul, care la momentul comiterii crimei, deţinea funcţia de vicecomisar al raionului Călăraşi, a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate, soldată cu decesul unui alt poliţist, transmite Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Cazul a avut loc pe 27 octombrie 2009, pe drumul Ungheni–Chişinău, la ieşirea din s. Corneşti, când a avut loc un accident rutier cu implicarea a doi angajaţi ai poliţiei, care se deplasau cu automobilul de serviciu. În urma accidentului, unul dintre poliţişti a decedat.

Materialele acumulate de procurori demonstrează că, în seara acelei zile, vicecomisarul conducea în stare de ebrietate automobilul de serviciu de model „Lada Calina”, avându-l ca pasager pe un ofiţer din subordine. Fără a ţine seama de dexteritate în conducere care i-ar fi permis să prevadă situaţiile periculoase, acesta a pierdut controlul asupra automobilului, a derapat, după care s-a lovit în construcţia fostei Staţii de Pompare a Apei din s. Corneşti, Ungheni. În urma accidentului, pasagerul a decedat pe loc.

Imediat după producerea accidentului, vicecomisarul a fost dus la spitalul raional pentru a fi supus testării alcooscopice, examenului medical şi prelevării probelor biologice, ultimul însă s-a eschivat cu rea-voinţă de la prescripţiile legale, părăsind spitalul.

Potrivit procurorilor, deşi au fost acumulate probe incontestabile care indicau asupra vinovăţiei vicecomisarului, confirmate şi prin declaraţiile martorilor, acesta insistă că nu el s-ar fi aflat la volan în acea noapte tragică, ci ofiţerul decedat.

În 2011, Judecătoria Ungheni l-a condamnat pe vicecomisar la o pedeapsă non-privativă de libertate, iar procurorii au contestat sentinţa, considerând-o ilegală. Astfel, recent, Curtea de Apel Bălţi a admis apelul procurorilor, a casat sentinţa primei instanţe şi a pronunţat o nouă hotărâre prin care inculpatul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de patru ani, fiind luat sub strajă din sala de judecată.

De asemenea, inculpatul urmează să achite succesorilor părţii vătămate un prejudiciu moral în valoare de 100 mii lei şi cheltuielile de judecată în sumă de 18 mii de lei.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău