Fostul căpitan al naţionalei Moldovei, suspendat pe viaţă

Federaţia ucraineană de fotbal a decis să-l suspende pe viaţă pe fundaşul echipei Karpatî Lvov şi ex-căpitanul naţionalei Moldovei, Sergiu Laşcencov. Jucătorul a fost acuzat că a participat la un blat în meciul din 2008 dintre Metalist Harkov, echipa internaţionalului moldovean Vitalie Bordian, şi Karpatî Lvov. Meciul s-a terminat cu scorul 4-0 pentru Metalist.

În acel meci, disputat la 19 aprilie 2008, Laşcencov a dat un autogol şi a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene. Blatul a fost confirmat chiar de fostul căpitan al naţionalei Moldovei.

În plus, federaţia ucraineană a decis să penalizeze cu nouă puncte şi să aplice o amendă de câte 25.000 de dolari cluburilor Metalist Harkov şi Karpatî Lvov. Depunctarea se aplică în actuala stagiune. Managerul general al FC Metalist, Evgheni Krasnikov, a fost suspendat pe viaţă, iar directorul general al Karpatî, Igor Dedişin, a fost suspendat pentru cinci ani. Fiecare titular al oaspeţilor în acel meci a primit o amendă de 10.000 de dolari, iar fiecare rezervă – o amendă de 5.000 de dolari. Ambele cluburi au făcut apel.

Moralul celor de la Metallist s-a deteriorat înaintea dublei manşe cu Omonia din play-off-ul Ligii Europei. Echipa antrenată de Miron Markevici are şanse mici la medalie în acest sezon, având la activ un singur punct după şase etape. (V.H.)