„Foștii noștri discipoli nu mai vor să-și amintească de noi”

Sunt pensionară, am lucrat în școală 52 de ani profesoară de limba franceză. Am ieșit la pensie în anul 1996 cu 104 lei. După ieșirea la pensie am lucrat încă 15 ani în școală, timp în care mi s-au oprit din salariu toate reținerile care se fac, însă pensia pentru acești ani nu a fost recalculată. De ce? Pentru că așa au fost legile atunci? Dar când au fost legile în folosul oamenilor simpli, care au muncit? Acum, s-a mărit pensia la o categorie de profesori care au ieșit cu o pensie mai mare decât o avem noi acum, după ce s-a mărit în fiecare an la 1 aprilie cu câțiva leuți.

Nu avem nimic împotrivă, dar ne punem întrebarea: Oare noi nu am meritat o recalculare a pensiei? Nu suntem și noi cetățeni ai acestei țări? Oare noi nu tot am lucrat în condiții mai grele ca acum, dar ne-am străduit să facem față lucrurilor, să dăm cunoștiințe copiilor? De ce suntem neglijați? Am crescut în vremuri grele de după război, tații noștri nu s-au mai întors acasă, am crescut cu mamele, am îndurat foame și frig. Acum suntem în etate, vrem să ne bucurăm și noi de viață, însă foștii noștri discipoli nu mai vor să-și amintească de noi. Cum să împărțim această pensie mizeră pentru medicamente, de foc pentru iarnă, să plătim serviciile comunale și alte necesități când prețurile cresc și cresc, iar pensiile rămân mici? Când privești la televizor cum trăiesc bogații, ce palate și casteluri au și multe alte lucruri luxoase, te întrebi, oare cum, Doamne, au putut să fure așa de mult?

Ne adresăm domnilor guvernanți. Domnilor, nu ne-a mai rămas mult timp de trăit și măcar în ultimii ani de viață să ne bucurăm și noi puțin. Cerem și rugăm să ne fie recalculată pensia pentru anii pe care i-am lucrat după ieșirea la pensie. Nu uitați de cei ce v-au crescut, v-au învățat, v-au deschis drumul în viață.

Cu durere în suflet, Mihailovschi Nina, fostă profesoară de limba franceză la gimnaziul „Boris Coșciuc” din satul Dominteni, raionul Drochia, Moscalu Eugenia, Zavat Cornelia, Cataranciuc Maria și alții

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)