Foştii colegi ai lui Ion Butmalai susţin decizia Alionei Goţa

0ef51eab38f17d62bd4692a5fc722de36fbfa0cb

Preşedintele raionului Cahul, liberal-democratul Ion Groza, care e şi preşedinte al Organizaţiei Teritoriale a PLDM Cahul a confirmat că reprezentanţii formaţiunii din teritoriu susţin decizia deputatei Aliona Goţa (foto) de a vota pentru candidatura propusă de democraţi la funcţia de premier, Pavel Filip. Şi asta după ce Goţa a declarat că a luat o decizie în acest sens după ce s-a consultat cu colegii săi din teritoriu.

„Dorim să fie pus capăt crizei politice. Nu am achitat încă salariile bugetarilor din raionul Cahul pentru decembrie. Avem o mulţime de probleme, suntem în toiul iernii, avem nevoie de mijloace pentru curăţarea drumurilor. Doamna deputat nu şi-a depus semnătura pe Declaraţia de susţinere a candidatului, dar noi ne-am întâlnit, am discutat şi dumneaei a avut mandatul nostru în acest sens. Alegerile anticipate nu sunt cea mai bună soluţie”, afirmă Groza.

În ce priveşte declaraţia liderului PLDM, Valeriu Streleţ, precum că „foştii colegi au preferat ciolanul în detrimentul intereselor oamenilor”, Groza a declarat că „nu pot fi cumpăraţi toţi oamenii din teritoriu”.

Amintim că Aliona Goţa este unul dintre cei şapte deputaţi liberal-democraţi care susţin candidatura propusă la funcţia de premier de Platforma Social-Democrată. Goţa a lăsat să se înţeleagă că încă nu a luat o decizie definitivă în acest sens. Liberal-democratul Ion Bălan însă a declarat astăzi că din grupul deputaţilor liberal-democraţi care vor vota Guvernul fac parte şapte persoane, inclusiv Aliona Goţa.

Prim-vicepreşedintele PLDM Valeriu Streleţ a relevat anterior că în cadrul Consiliului Politic National al PLDM din 16 ianuarie că din 136 de membri cu drept de vot prezenti în sală, 34 au votat pentru proiectul de decizie ca cei şase transfugi să-şi retragă votul, iar Fracţiunea PLDM în întreaga sa componenţă (18 mandate efective) să participe la negocieri pentru a promova reformele necesare în viitorul Guvern”.

“PLDM consideră că majoritatea absolută formalizată, creată prin şantaj politic şi corupere, nu este reprezentativă şi legitimă, iar participarea în această conspiraţie este împotriva voinţei populare. În acest context, PLDM se declară partid parlamentar de opozitie şi va lupta pentru promovarea intereselor autentice ale a cetatenilor”. Această decizie este perfect statutară şi adoptată conform rigorilor democraţiei autentice de partid.

În context, i-aş îndemna pe foştii colegi (Creangă, Balan, Hotineanu), care au preferat ciolanul în detrimentul intereselor oamenilor, să păstreze un minim de decentă şi să nu mintă pentru a-şi justifica propria laşitate şi lacomie”, a specificat Streleţ într-o postare plasată pe Facebook.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)