Fosta soţie a lui Vlad Filat, Sanda Diviricean, cere partajarea averii

sanda filat

Fostul premier Vlad Filat a fost acţionat în judecată de fosta sa soţie, Sanda. La 20 iunie, la Judecătoria Centru a fost înregistrată cererea depusă de Sanda Diviricean privind acordarea cotei-părţi valorice de avere.

Prima şedinţă în acest caz a fost stabilită pentru 9 septembrie 2016. Cererea a fost înregistrată cu câteva zile înainte de emiterea verdictului Judecătoriei Buiucani din 27 iunie 2016, prin care Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Instanţa i-a aplicat o amendă de 60.000 de lei şi a instituit măsura de siguranţă prin confiscarea bunurilor şi activelor pentru recuperarea „remuneraţiei ilicite” în valoare de 791,3 milioane de lei. E vorba de cinci automobile; cotele părţi deţinute la companiile IPTEH din R. Moldova şi Japital Invest Company SA din România, precum şi 11 terenuri şi imobile din Chişinău.

Download (PDF, 263KB)

Amintim că Sanda şi Vlad Filat au divorţat în august 2012. Fostul premier s-a căsătorit cu jurnalista Angela Gonţa, iar fosta soţie a acestuia cu Daniel Diviricean. La 7 iulie 2016, la Judecătoria Râşcani a fost înregistrată cererea de divorţ depusă de Vlad Filat.