Fost jucător al FC Dacia: „În vestiar se fuma şi se consuma bere înainte de meciuri”

Englezul Rohan Ricketts, fost mijlocaş al lui Arsenal în sezonul 2001-2002, dar care a jucat trei meciuri şi pentru FC Dacia, a declarat pentru tabloidul „The Sun” că foştii săi coechipieri din Moldova fumau şi consumau bere în vestiar înainte de meciurile oficiale. Ricketts a spus că a asistat şi la discuţii privind aranjarea unor meciuri. Conducerea campioanei Moldovei a infirmat declaraţiile lui Ricketts, susţinând că va cere FIFA să-l pedepsească pe englez pentru ofensele şi prejudicierea imaginii clubului. 

Meciuri aranjate pentru FC Dacia?

În interviul acordat cotidianului britanic „The Sun”, Rohan Ricketts critică toate echipele la care a jucat în cariera sa, în special pe FC Dacia Chişinău. „Jucătorii erau primitori, însă fumau în vestiar şi beau câte cinci sticle de bere înainte de meciuri. Mai mult, asistam la discuţii despre aranjarea unor meciuri. Se discuta cu un ajutor din partea adversarilor posibilitatea ca noi să luăm titlul. Nu ne plângeam niciodată când anumite persoane ne cereau să ne cedăm primele pentru asta. Aflam după meciuri că doi sau trei jucători de la adversari erau plătiţi să o lase mai moale contra noastră. În Moldova, am avut de suferit şi când mi-au intrat colegi în camera de hotel să îmi fure lucruri şi când am fost ameninţat de anumite persoane să părăsesc stabilimentul. Am plecat după trei luni şi am reclamat la FIFA că am bani de primit. Sunt supărat că forul mondial nu asigură protecţie jucătorilor”, s-a jeluit englezul.

„Ricketts şi-a ieşit din minţi”

Directorul executiv al „dacilor”, Ruslan Kmit, a respins acuzele aduse de Ricketts, spunând că l-a reclamat la FIFA pentru afirmaţiile denigratoare. „Văd că acest jucător acuză toate cluburile la care a jucat. Cred că şi-a ieşit din minţi acest băiat, care face doar show. El spune că a fost furat, dar lucrurile stau exact invers. Se ştie că a fost dat afară de la Arsenal Londra pentru că a furat de la colegii săi. Nu noi trebuie să-i dăm bani lui, ci el nouă, deoarece a luat bani în avans. De consum de bere sau fumat în vestiar nici nu poate fi vorba pentru că există observatori la fiecare meci şi nu le scapă nimic. Vrea să fie în centrul atenţiei şi inventează fel de fel de lucruri”, a adăugat Kmit.

Rohan Ricketts şi-a găsit în cele din urmă liniştea la Shamrock Rovers, prima formaţie din Irlanda calificată în grupele unei competiţii europene.

(V.H.)