Fost ambasador al R. Moldova în SUA: „Dodon a comis un gest criminal”

protestele din 22.01.2016. Dodon şi Usatâi

Foto: Nadea Roşcovanu

Igor Dodon a comis un gest criminal atunci când a declarat că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană se va face fără Transnistria şi Găgăuzia. Este declaraţia fostului ambasador al Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, care crede că asemenea declaraţii sunt incompatibile cu funcţia de preşedinte, scrie jurnal.md.

„Este o declaraţie iresponsabilă, care nu face bine nici măcar unui repetent dintr-o şcoală primară fără şansa de a da examenele, nemaivorbind de faptul că nu-i face bine unui candidat care a participat într-o campanie prezidenţială. Să spui despre propria ţară că anumite regiuni ale sale nu vor face parte dintr-un proiect care reprezintă o politică oficială a acestei ţări este un gest criminal… Nu cred că jurământul pe care poate să-l dea un asemenea om are vreo valoare. Eu mă îndoiesc că el este capabil să exercite o asemenea funcţie în stat”, a declarat Igor Munteanu.

Directorul IDIS „Viitorul” s-a referit şi la ceea ce înţelege Igor Dodon prin noţiunea de federalizare a Republicii Moldova. „Un proiect stupid, prin care Rusia încearcă să profite de vulnerabilităţile statului şi de slăbiciunile ideologice ale partidelor politice”, a mai spus Munteanu.