Formula „tinereţii veşnice”

O echipă de cercetători de la Universitatea Göteborg din Suedia spune că vinul roşu „oferă tinereţe veşnică” doar dacă este consumat în exces. Astfel, pentru a încetini procesul de îmbătrânire celulară este nevoie de cel puţin 15 sticle de vin în fiecare zi pentru a alunga ridurile, spun specialiştii. Oamenii de ştiinţă completează că resveratrolul, o substanţă existentă în vinul roşu, poate să distrugă celulele care provoacă procesul de îmbătrânire.
Însă cantitatea de vin necesară pentru a eficientiza acest proces presupune un nivel atât de mare de alcool încât ar putea să-i ucidă pe pacienţi înainte ca aceştia să moară din cauza îmbătrânirii celulare. Mai mult, cercetătorii suedezi au studiat proprietăţile resveratrolului pentru a determina felul în care această substanţă influenţează procesul de îmbătrânire. Ei s-au concentrat asupra drojdiei, ale cărei celule au fost eficiente împotriva proteinelor dăunătoare ce provoacă procesul de îmbătrânire.
„Resveratrolul se găseşte în vinul roşu şi în alte produse şi poate să controleze ritmul de îmbătrânire. Însă o persoană ar trebui să bea foarte mult vin roşu pentru ca această substanţă să aibă efect, probabil între 15 şi 100 de sticle de vin roşu într-o singură zi, ceea ce reprezintă o cantitate pe care nimeni nu o poate asimila”, spune profesorul Thomas Nystrom, coordonatorul studiului. În opinia cercetătorului suedez, aceste descoperiri sunt foarte importante, deoarece ele pot fi folosite în tratamentul maladiilor ce apar la vârsta a treia.
Vinul roşu are şi proprietăţi împotriva cancerului. Studiile au scos în evidenţă faptul că resveratrolul are capacitatea de minimizare a mutaţiilor de ADN care produc cancerul. Mai mult, resveratrolul are şi proprietatea de a inhiba răspândirea celulelor bolnave în alte zone ale organismului. Medicii cardiologi recomandă acest tratament cu vin roşu atât persoanelor bolnave, cât şi celor sănătoase, deoarece băutura face într-adevăr minuni.
Astfel, se recomandă un pahar cu 200 ml de băutură în fiecare seară. Vinul este benefic pentru circulaţie şi scade riscul apariţiei atacurilor cardiace şi cerebrale.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)