Formaţiile „Zdob şi Zdub”, „Morandi” şi „Mahala Rai Banda” cântă azi pentru Chişinău

ARTĂ // Un concert-spectacol extraordinar în stil balcanic-moldovenesc

Azi, de ziua Chişinăului, când locuitorii capitalei şi invitaţii săi vor sărbători aniversarea a 575-a a oraşului, Orange Moldova  în parteneriat cu Banca comercială „Victoriabank” şi primăria capitalei organizează un concert extraordinar, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN). Timp de trei ore publicul larg va savura din prestaţia mai multor interpreţi de la noi şi din România, stilul concertului fiind deosebit, numit de organizatori – nuntă în stil balcanic-moldovenesc.

Pe scena din PMAN îşi vor interpreta hiturile formaţia „ Zdob şi Zdub” din Republica Moldova, surorile Osoianu, trupa „Morandi” şi „Mahala Rai Banda” din România.

„Concertul va demara cu piesele interpretate de binecunoscuta formaţie de talie internaţională „Zdob şi Zdub”, aleasă de compania Orange ca una dintre cele mai reprezentative formaţii din R. Moldova, care au avut şi un succes bine cunoscut de toţi la Eurovision în anul 2011, plasându-se pe locul 14”, a comunicat în cadrul conferinţei de presă, Mickael Faure, Director Marketing şi Comunicare, Orange Moldova.

Potrivit lui Mickael Faure, hramul este un eveniment important pentru o localitate, de aceea pentru a patra oară consecutiv Orange Moldova doreşte să creeze o adevărată sărbătoare şi pentru oaspeţii şi locuitorii capitalei.

„Uh-La-La cu Morandi”

„Anul acesta ne bucurăm că suntem alături de Orange Moldova la organizarea concertului de hramul oraşului Chişinău, unde de obicei se adună multă lume”, a comunicat Marina Gospodarenco, manager la „Victoriabank”. Ea a mai spus că Banca comercială „Victoriabank” a invitat la sărbătoare trupa binecunoscută în România şi peste hotarele ei „Morandi”, care va concerta în PMAN între orele 22.00 şi 23.00.

„Morandi” este o formație alcătuită din Marius Moga și Andrei Ropcea din București, respectiv Pitești, România. Formația a lansat albumul de debut intitulat „Reverse” în 2005, primul single, „Love Me” bucurându-se de succes, a adus succes grupului. Următorul album al formației a fost lansat în 2006 și este întitulat „Mind Fields”. Acesta conține una dintre cele mai cunoscute piese ale lor și anume „Beijo (Uh-La-La)” ce a intrat în majoritatea topurilor din Europa pe locul întâi. Piesa „Beijo (Uh-La-La)” a stat în topurile europene timp de două săptămâni întrecând artiști și formații precum Shakira, U2, Coldplay și alții. Ultimul album al formației întitulat  „N3XT”  conține 14 piese, dintre care 13 compuse de Marius Moga și Andrei Ropcea și a paisprezecea piesă, intitulată “Reality & Dreams” fiind o piesă compusă de către Mike Thomas. În 2008, trupa Morandi a fost nominalizată la EMA pentru performanțele sale deosebite.

Improvizări spontane

Potrivit organizatorilor, stilul nou al concertului va fi unul inedit cum n-a mai fost, nuntă în stil balcanic-moldovenesc. Evenimentul va fi un concert-spectacol, în care interpreţii vor avea rolul de actori. Printre ei vor fi şi surorile Osoianu. Aceştia au mai spus că bugetul preconizat nu este atât de important, pe cât de importantă e prestaţia scenică, iar trupele alese au fost selectate conform stilului sărbătorii.

După spusele producătorului formaţiei „Zdob şi Zdub”, Igor Dânga, modul de prezentare scenică a interpreţilor va fi unul spectaculos. Aceştia împreună cu trupa românească „Mahala Rai Banda” vor improviza în scenă. Concertul va avea loc şi într-un decor neobişnuit. Igor Dânga a mai spus că formaţia „Mahala Rai Banda” este o fanfară alcătuită din 12 membri, menţionând că asemenea concerte sunt spectaculoase şi sunt apreciate de publicul larg.

În susţinerea producătorului zdubilor, Mickael Faure a declarat: „Asemenea concerte merită să fie organizate, pentru că Compania Orange Moldova are şi o responsabilitate social-corporativă”.

Victoria Bălan

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)