Formaţia „Noroc”revine în scenă // SincerităţiVrea să-şi cunoască iubita într-un accident de maşină

Cătălin Josan crede în dragoste la prima vedere şi ar vrea să-şi cunoască jumătatea într-un mod deosebit. „Aş vrea să o cunosc într-un mod special, inedit. De exemplu, să facem un accident de maşină, să o văd şi să spun «wau». Aş vrea să fie dragoste la prima vedere, iar ea să nu ştie că eu sunt artist. Vreau să mă placă pentru ce sunt, nu pentru ce fac. După vreo două săptămâni, i-aş spune că sunt de fapt cântăreţ”, a declarat Cătălin Josan pentru un ziar românesc.

Formaţia „Noroc”revine în scenă

În luna martie, se împlinesc trei ani de când marele artist, Mihai Dolgan numai este printre noi. Fiul său, Radu Dolgan, şi-a propus să readucă în scenă renumita formaţie „Noroc”. „Formaţia a fost deja reînregistrată la Ministerul Culturii. Noi existăm oficial. Ştiu că am o responsabilitate mare de acum încolo”, spune interpretul.

Fanii trupei „Noroc” vor putea audia cele mai îndrăgite piese adunate în cei 40 de ani de existenţă. Lidia Botezatu, soţia regretatului Mihai Dolgan şi solista trupei, va urca şi ea în scenă alături de fiul ei. „Cred că tata s-ar bucura. El a fost convins că formaţia Noroc va renaşte”, afirmă fiul maestrului. De-a lungul anilor, colectivul a reunit cunoscuţi instrumentişti ca Valentin Goga, Anatol şi Alexandru Cazacu, Vasile Verdeş şi solişti vocali precum Lidia Botezatu, Ion Suruceanu, Ştefan Petrache.

De asemenea, a contribuit la lansarea mai multor interpreţi – Iurie Sadovnic, Anatol Neamţu, Ricu Vodă, Anatol Bivol, Gheorghe Ţopa, Radu Dolgan, surorile Georgeta şi Oxana Ciorici.

O halbă cu bere a fost începutul formaţiei „Probacchus”

Formaţia „Probacchus” împlineşte 11 ani de activitate. În 1999 membrii trupei s-au adunat la o bere şi au hotărât să formeze o trupă. „Era o zi de vară toridă, ne-am adunat şase băieţi la o halbă de bere şi am hotărât să facem muzică. Chiar atunci, la masă, am compus refrenul piesei „O halbă cu bere”, piesă care are şi acum priză la public”, spun băieţii.

De la început, aceştia au avut probleme cu denumirea trupei, „Probacchus”, deoarece Bachus era zeul vinului şi a pomiculturii la romani. Adică, ar însemna că aceştia sunt pentru băutură, fapt ce este negat de cei din trupă, deoarece aceştia cântă cel mai mult despre dragoste şi femei.

Puţini ştiu că formaţia „Probacchus” a participat în 2005 la selecţia pentru Eurovision, însă fără succes. Acum trupa pregăteşte un nou CD, care va apărea în primăvara acestui an.

Gheorghe Ţopa Junior, întâmpinat la oficiul stării civile cu muzică de Verka Serdiucika

Interpretul Gheorghe Ţopa este socru mare cu cel de-al doilea fiu. Acesta, în vârstă de 21 de ani, împreună cu iubita sa, şi-au spus „da” pe 14 februarie de ziua îndrăgostiţilor.

Tinerii îndrăgostiţi au fost întâmpinaţi la oficiul stării civile cu muzică de Verka Serdiucika, socrul mare, ca să se revanşeze, le-a cântat live fiului şi nurorii sale. Interpretul este gata să-i cânte nurorii sale mai des, iar aceasta spune că va fi încântată. Nunta va fi jucată ceva mai târziu, însă, deocamdată, nu vor să dezvăluie mai multe detalii.

C.C.