Focşa: „Am băut un pic de şampanie”

Ministrul Culturii Boris Focşa a recunoscut pentru JURNAL că a consumat alcool: „Am băut un pic de şampanie pentru sănătatea fiicei mele”. Rezultatele testului de alcoolemie vor demonstra câtă tărie a consumat ministrul pentru sănătatea fiicei sale, care, pe 6 ianuarie curent, a sărbătorit 19 ani alături de cei dragi. Acestea însă se lasă aşteptate.

Svetlana Panţa

„Nu prea stau bine cu barurile”, a răspuns ministrul Culturii la întrebarea în ce local a sărbătorit aniversarea fiicei sale. Deşi rămâne pe poziţia că nu era beat când i-a bătut poliţistul în geamul portierei, Focşa susţine că soţia sa l-a adus în curtea Serviciului Poliţiei Rutiere al capitalei. „Nu se ştie de ce a venit? Ce căuta acolo? Presupunem că a venit la solicitarea consilierului său, Dumitru Acriş”, a declarat Eugen Onică, purtătorul de cuvânt al MAI. „Nu m-a rugat să vin. El doar m-a sunat şi mi-a spus că a păţit ceva şi este la poliţia rutieră”, a menţionat Focşa.

Potrivit şefului Direcţiei Poliţia Rutieră a MAI, Sergiu Armaş, Dumitru Acriş a fost oprit de agenţii de circulaţie, fiind suspectat că era băut la volan. Cel care s-a alarmat de situaţia în care s-a pomenit consilierul său, după trei zile de la incident, declară: „Încă nu am reuşit să-l contactez pentru a afla ce s-a întâmplat”.

Atât ministrul Culturii, cât şi consilierul său au fost supuşi testului de alcoolemie, ambii simţindu-se nedreptăţiţi pentru că, potrivit lor, nu au consumat alcool. Rezultatele testelor vor fi peste o săptămână, potrivit poliţiei rutiere, MAI susţinând că acestea ar putea fi prezentate şi peste zece zile. Şi premierul Vlad Filat aşteaptă rezultatele. Acesta a declarat că dacă se va adeveri că ministrul Culturii a fost beat la volan, îl va sancţiona, fără a preciza ce pedeapsă îi va aplica. La rândul său, Focşa mizează pe cadrul legal şi îşi caută de treabă mai departe.

 Boc! Boc! Poliţia

„Stam în maşina proprie când mi-a bătut poliţistul în geam. Mâine o să-mi bată la uşa casei”, spune indignat ministrul. Focşa susţine că era ora 23 când un poliţist însoţit de un operator al unui post TV s-a apropiat de maşina sa şi i-a solicitat să prezinte actele. Ce ar putea să-l motiveze pe un inspector al poliţiei rutiere să se apropie de o maşină care staţionează? „Ograda poliţiei rutiere nu este o parcare publică”, a menţionat Onică. Chiar dacă a fost surprins de poliţist la volanul maşinii, Focşa susţine că soţia sa a şofat în acea noapte. „Când am ajuns în faţa sediului poliţiei rutiere, soţia a ieşit din maşină ca să o petreacă pe fiică la un maxi-taxi. Peste vreo cinci minute, s-a apropiat poliţistul şi a insistat să prezint actele. Am refuzat pentru că nu eu eram la volan. Aţi văzut că peste puţin timp a venit soţia mea şi s-a aşezat la volan. Nu am teleportat-o, a venit ea singură”, povesteşte ministrul.

Acesta suţine că soţia sa are permis de conducere şi insistă că în acea seară ea era la volanul maşinii. Deşi se întorceau de la petrecerea de aniversare a fiicei lor, doar ministrul Culturii a fost supus testului de alcoolemie. „Din câte ştiu eu, soţia nu a fost supusă expertizei”, a menţionat purtătorul de cuvânt al MAI.

Ministrul Culturii este de părere că situaţia în care s-a pomenit a fost un show bine regizat în care el, din păcate, a apărut într-o ipostază nu tocmai onorabilă. Cine ar putea fi autorul acestui „scenariu”, ministrul nu a putut să ne spună: „Îmi plac spectacolele, dar să le văd pe scenă, nu în viaţă. Cei care au filmat cred că aveau nevoie de un show ca să se evidenţieze”.

De câteva zile, incidentul ministrului este unul din subiectele principale din buletinele de ştiri. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne ne-au informat că odată cu obţinerea rezultatelor expertizei vor face o conferinţă de presă în cadrul căreia vor răspunde la toate întrebările pe marginea acestui caz.

Ministrul, „un pic” confuz

Deşi ministrul susţine că poliţistul i-a bătut în geamul portierei la ora 23, din imaginile video „PublicaTV” observăm că telefonul său mobil arată ora 00:01. De asemenea, ministrul Culturii suţine că la această oră soţia a ieşit din maşină la volanul căreia era pentru a-şi însoţi fiica la un maxi-taxi. În acest timp, el s-a aşezat la volan şi exact atunci de maşină s-a apropiat poliţistul.

Ministrul insistă că nu a fost chemat de consilier la Serviciul Poliţia Rutier a capitalei, a venit „aşa, pentru că îi era în drum spre casă” şi îşi făcea griji ce s-a întâmplat cu Acriş. Ieri ministrul ne-a spus că încă nu ştie de ce a fost stopat consilierul lui de către agenţii rutieri.


Preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov: „Focşa s-a jurat că n-a băut”

Ministrul Culturii, Boris Focşa: „Am băut un pic de şampanie”

 

„Aşază-te la volan!”

Când soţia lui Focşa s-a apropiat de maşină, a deschis mai întâi portiera pasagerului (uşa din dreapta din faţă), la care soţul i-a cerut: „Vino încoace! Vino încoace! Aşază-te la volan”.

The following two tabs change content below.