Flashmob la Paris întru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova

Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi la Paris susţin parcursul european al Republicii Moldova. Aceştia s-au alăturat ieri, 3 noiembrie, manifestaţiei de la Chişinău şi au organizat în capitala franceză un flashmob cu genericul “Moldova va fi Europeană!”.
Potrivit celor veniţi la acţiune, integrarea europeană nu este “o opţiune politică a unui partid sau coaliţii, nu este doar un program sau discurs, nu este un alibi ori o cuvertură mediatică şi discursivă pentru a masca iregularităţi şi fărădelegi”. “Integrarea europeană este destinul nostru al tuturor. Şi astăzi a venit timpul să fim stăpânii propriului destin!”, susţin aceştia.
Totodată, spun ei, “integrarea europeană nu înseamnă doar semnare de documente şi adoptare de legi. Ea mai înseamnă implementarea în R. Moldova a unor cutume şi mentalităţi europene: toleranţă, echitate, solidaritate, transparenţă, respect faţă de lege, egalitatea şanselor, politici educaţionale şi culturale, mediu sănătos de afaceri.”
“Noi, cetăţeni ai Republicii Moldova aflaţi la Paris şi cetăţenii francezi, prietenii Republicii Moldova, venim cu un mesaj de susţinere a tuturor eforturilor din interior sau exterior care accelerează integrarea europeană a ţării noastre. Destinul Republicii Moldova este unul european”, au conchis participanţii la acţiune.

Via: Flashmob la Paris întru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova