Fiul lui Edwin Van der Sar a semnat cu United

Aşa tată, aşa fiu! Edwin Van der Sar are motive de mândrie: odrasla sa i-a impresionat pe cei de la Academia de juniori a lui Manchester United. Fiul portarului olandez a semnat primul său contract de fotbalist!

La doar 11 ani, Joe Van der Sar ştie exact ce vrea. Deşi joacă fotbal de cinci ani, din care patru a fost fundaş central, juniorul a ales să-şi schimbe postul. L-a copiat pe tatăl său şi în ultimul an a jucat portar. Schimbarea i-a folosit, întrucât cei de la Academia de juniori a lui Manchester United l-au remarcat şi i-au oferit un contract. Joe va fi goalkeeperul echipei U12 a „diavolilor” şi se va antrena chiar la Carrington, unde munceşte şi tatăl său. „Joe era fundaş central, dar în ultimul timp mi-a tot spus că ar vrea să fie portar. Nu a fost o alegere proastă. Se pare că şi-a descoperit vocaţia. Mă bucur că a fost alegerea sa. Eu n-am vrut deloc să-l influenţez”, a spus portarul veteran al lui Manchester United.

Juniorii Zidane şi Mourinho

Van der Sar nu este singurul fotbalist care a transmis în familie vocaţia. Fiul lui Zinedine Zidane a fost crescut la academia „galacticilor” şi anul trecut, în septembrie, a debutat la Real Madrid U15. Enzo Fernandez are 15 ani şi este mijlocaş, ca şi tatăl său. Doi dintre fraţii săi, Luca (12 ani) şi Theo (8 ani), fac şi ei parte din Academia de fotbal a Realului. „Enzo este sclipitor, exact ca Zinedine. Aşchia nu sare departe de trunchi”, a spus Alejandro Menendez, antrenorul lui Real Madrid B, care speră să-l antreneze cât mai repede pe urmaşul lui Zidane.

Mourinho nu şi-a creat un nume ca fotbalist, însă speră s-o facă fiul său cât mai curând. Pentru asta l-a înscris la academia lui Real Madrid. Jose jr nu l-a dezamăgit: la doar 12 ani a jucat primul său meci pentru Canillas, echipa U12 a „galacticilor”, la care s-a format şi Zidane jr.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)