Finanţarea campaniei lui Victor Ponta în Republica Moldova, investigată de procurori

dna

Procurorii DNA l-au audiat miercuri pe deputatul PSD Sebastian Ghiţă, acuzat de noi fapte de corupţie, care ar fi fost comise în timpul mandatului de parlamentar, dar şi înainte de începerea acestuia, în 2012. Procurorii DNA îl acuză pe Sebastian Ghiţă de mai multe infracţiuni, printre care şi coruperea alegătorilor. DNA susţine că Ghiţă a „spălat” aproape 130 de milioane de lei prin firmele sale, bani provenind din fonduri publice şi pe care ulterior i-a folosit în finanţarea campaniei sale electorale din 2012, dar şi a premierului Victor Ponta, în 2014, scrie gandul.info.

DNA arată că Ghiţă controlează prin interpuşi 54 de firme şi că o parte din acestea au fost folosite pentru spălarea banilor. În 2012, Ghiţă ar fi cumpărat materiale electorale, inclusiv tigăi, pentru a mitui alegătorii să-l voteze deputat. În 2014, Ghiţă ar fi plătit 350.000 de euro pentru campania electorală a lui Ponta din Republica Moldova. Ghiţă a primit astăzi interdicţia de părăsi Ploieştiul şi de a-şi exercita funcţia de deputat, ca parte a controlului judiciar.

ghittta

Sebastian Ghiţă. Foto: www.cotidianul.ro

 

Sebastian Ghiţă este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată, ca urmare a extinderii urmăririi penale în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu.

ponta-isi-musca-buza

Victor Ponta

 

La ieşirea de la audieri, Sebastian Ghiţă a spus că procurorii i-au comunicat interdicţia de a părăsi oraşul Ploieşti, acesta susţinând că, în acest fel, se urmăreşte umilirea sa. Totodată, acesta a declarat la ieşirea de la DNA Ploieşti că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 şi că are interdicţia de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el susţinând că este un dosar politic care vizează ”dărâmarea acestui guvern”.