Filmul „Te iubesc, Ion și Doina” va fi proiectat pe 14–17 iunie la „Odeon”

film ion doina doc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La cinematograful „Odeon” a fost lansată premiera filmului documentar „Te iubesc, Ion și Doina” de Leontina Vatamanu (regie, scenariu, montaj). Imaginea e semnată de Marin Iliuț, producător al filmului este Virgiliu Mărgineanu. Consacrat legendarilor interpreți Doina și Ion Aldea-Teodorovici, filmul reconstituie traseul acestui cuplu stelar care, prin muzică și conștiință civică, a dinamizat Mișcarea de Eliberare Națională.

La realizarea filmului au fost utilizate materiale din arhiva personală a familiei Aldea-Teodorovici, din cea a mai multor cineaști cunoscuți de la noi, precum și imagini din arhivele „Moldova Film” și „Teleradio Moldova”. Documentarul conține și imagini inedite, exclusive, fotografii, interviuri cu protagoniștii. Filmul are o durată de 100 de minute și a fost realizat cu suportul AO „Două Inimi Gemene”, al Primăriei Municipiului Chișinău, al Ministerului Culturii și Guvernului Republicii Moldova.

Producție a OWH Studio, filmul „Te iubesc, Ion și Doina” va fi proiectat pe 14, 15, 16 și 17 iunie la cinematograful „Odeon” din Chișinău. În decursul verii documentarul va fi prezentat în mai multe sate și orașe din Republica Moldova, urmând să fie proiectat la toamnă și în România.