Filmul „La limita de jos a cerului”, lansat în România

 

Scenă din filmul „La limita de jos a cerului” de Igor Cobileanski

„Noul film al lui Igor Cobileanski, ”La limita de jos a cerului”, va fi prezentat în cinematografele din România începând cu 27 septembrie 2013”, scrie hotnews.ro. Debutul în lungmetraj de cinema al cineastului basarabean, autor al cunoscutelor scurtmetraje „Când se stinge lumina”, „Saşa, Grişa şi Ion” şi „Plictis (şi inspiraţie)”, a avut premiera mondială în această vară, la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, în competiția East of the West, fiind remarcat de presa internațională.

„Un film de artă solid, cu accente de umor negru”, scria „The Hollywood Reporter” după premiera mondială de la Karlovy Vary.

Scenariul filmului a fost scris de Corneliu Porumboiu și Igor Cobileanski. Filmările au avut loc în Republica Moldova, iar post-producția a fost realizată la București. În distribuție apar Igor Babiac, student la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, actorii Sergiu Voloc, Ela Ionescu, Igor Caras-Romanov și Angela Ciobanu. Imaginea poartă semnătura lui Oleg Mutu, unul dintre cei mai bine cotați directori de imagine din România. Producător este Alexandru Teodorescu, de la Saga Film, iar producător executiv și story editor, Mihaela Popescu.

„La limita de jos a cerului” a primit o finanțare de 1.282.395 de lei din partea Centrului Național al Cinematografiei (CNC) din România.

I.N.