Filmul german la Chişinău

Pentru prima dată în Republica Moldova, în perioada 16-22 aprilie, la Chişinău, are loc Festivalul filmului german. Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural German Accente (CCGA) din Chişinău cu sprijinul Goethe-Institut Bucureşti şi Goethe-Institut Atena şi al Ambasadei Germaniei din Chişinău.

Deschiderea Festivalului filmului german la Chişinău are drept scop promovarea limbii şi literaturii germane în Republica Moldova, experienţă preluată de la alte ambasade şi centre culturale, care şi-au promovat cinematografia propriei ţări, a comunicat pentru JURNAL directorul Centrului Cultural German Accente din Chişinău, Corina Gârla. Tot ea a mai spus că doreşte ca acest festival să devină o tradiţie frumoasă în Republica Moldova.

Astfel, timp de o săptămână, la cinematograful Odeon vor fi prezentate şapte filme realizate de cineaşti germani, înalt apreciate de către critici şi publicul german şi internaţional, premiate în cadrul mai multor concursuri internaţionale, unele fiind nominalizate şi la premiile Oscar.

„Prin aceste pelicule proiectate la Chişinău, cetăţenii RM vor cunoaşte mai bine viaţa de zi cu zi a oamenilor din Germania. Mai mult decât atât, subiectele reflectate în ele – migraţia, dragostea, deznădejdea – au ceva comun şi cu problemele oamenilor din Republica Moldova. Cei care vor viziona filmele vor afla că poporul german este altul decât şi-l imaginau până acum, cu bărbaţi blonzi în pantaloni din piele”, a comunicat în cadrul inaugurării Festivalului Filmului German la Chişinău, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Germaniei la Chişinău, Iulia Kharl.

Deschiderea Festivalului Filmului German la Chişinău a avut loc vineri, 16 aprilie, cu derularea peliculei „Gegen die Wand” („Cu capul înainte”).

Filmele care sunt prezentate în aceste zile la cinematograful Odeon din Chişinău sunt: „Jenseits der Stile” („Dincolo de tăcere”); „Auf der anderen Seite” („De partea cealaltă”); „Vier Minuten” („Patru minute”); „Good bye, Lenin” („Adio, Lenin”); „Nirgendwo in Afrika” („Nicăieri în Africa”). Intrarea este liberă.

Victoria Popa

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)