Filip nu mai tolerează mofturile lui Dodon. Premierul își asumă participarea militarilor la exercițiile din Ucraina

Premierul Pavel Filip respinge decizia președintelui Igor Dodon de a interzice participarea a 57 de militari moldoveni la aplicaţiile din Ucraina. Acesta a introdus pe ordinea de zi a şedinţei de executiv de astăzi o hotărâre privind permiterea participării ostaşilor moldoveni la aplicațiile militare din Ucraina “Rapid Trident”.

Primierul Pavel Filip a declarat că decizia președintelui Dodon provoacă o situație îngrijorătoare în ce priveşte instruirea militarilor Armatei Naţionale: „Nu este un secret pentru nimeni că bugetul pentru aplicațiile militare și pentru instruiri este alcătuit peste 80 la sută din ajutorul partenerilor noștri. Refuzul de a participa la aceste cinci aplicații ne-ar costa peste 5 milioane de lei. Nu pot să înțeleg această interzicere. Nimeni nu-şi dorește o armată slabă. Propun să introducem suplimentar pe ordinea de zi o hotărâre de guvern prin care să permitem participarea militarilor noștri la exerciții în Ucraina și, în așa mod, să deblocăm această situație”, a declarat premierul.

Relevăm că Igor Dodon a blocat din nou participarea militarilor moldoveni la stagiul de pregătire „Rapid Trident”, care urmează să se desfășoare în Ucraina, invocând faptul că nu i-a fost solicitată aprobarea: „În conformitate cu art. 33 alin. (3) al Legii cu privire la apărarea naţională, era necesară solicitarea aprobării Comandantului Suprem al Forţelor Armate pentru participarea contingentului Armatei Naţionale la exerciţiul multinaţional „Rapid Trident””, se menţionează într-un ordina al Preşedinţiei.

The following two tabs change content below.