Filialele ICR create de Marga au fost desființate

„În urma unei analize a impactului acţiunilor derulate de filialele din ţară ale Institutului Cultural Român, în raport cu misiunea institutului, cu priorităţile actuale şi cu resursele disponibile, Comitetul Director al ICR a decis încheierea acestui program-pilot. În consecinţă, începând cu 31 iulie 2013, filialele ICR din ţară îşi vor înceta activitatea. ICR le mulţumeşte pentru colaborare şi pentru efortul depus tuturor celor implicaţi în acest demers. Programul-pilot de înfiinţare a filialelor ICR în provinciile istorice ale României a fost lansat în luna octombrie 2012”, se arată într-un comunicat de presă al ICR.

Proiectul înfiinţării filialelor Institutului Cultural Român în provinciile istorice ale României a aparţinut fostului preşedinte al ICR, Andrei Marga.

Noul președinte al Institutului Cultural Român, diplomatul Lilian Zamfiroiu (propus de USL), declara, în luna iunie, la audierea din comisiile parlamentare reunite de cultură şi politică externă dedicată învestirii în această funcţie, că se va consulta cu specialişti ai ICR privind filialele din teritoriu. El spunea atunci că menirea principală a institutului trebuie să fie „exportul” și că nu vede utilitatea filialelor ICR din țară.

I.N.