Filat şi confortul // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre declaraţia lui Filat că nu se simte confortabil în fotoliul de prim-ministru. Unii spuneau că de vină e calitatea fotoliilor. Nu se mai fac fotolii moi ca altădată în URSS. Alţii – că motivul ar putea fi mai simplu, că Filat ar putea avea hemoroizi.

Eu nu aş lucra niciun minut, în locul lui. Mai cu seamă că Ghimpu şi Lupu nici nu-l apreciază. El trebuie să-şi deie demisia, până nu i se aduce un fotoliu ca lumea, spuse sanitara Vera. Eu cred că el trebuie să rabde, dacă îi patriot adevărat, spuse moş Dumitru. În viaţa mea, am lucrat pe scaune tari şi, slavă domnului, nu m-am plâns. Aşa-i, lasă să lucreze în picioare! – spuse Colesovnazadov. Stalin cum lucra zi şi noapte? Toată lumea fu de acord că premierul nu are dreptul să demisioneze în aceste momente grele, în pofida incomodităţii pe care o simte în partea dorsală. Aşa s-a ajuns la alegerile din Rusia. Unii se bucurau că partidul lui Putin a câştigat, alţii se bucurau că a luat mult mai puţine voturi decât data trecută. Interesant, îl va felicita premierul Filat pe idolul său sau nu îl va felicita? – se întrebă Cozonac. Canaliile liberale au rămas şi de data asta în stradă. De-ar vota şi moldovenii ca ruşii! – spuse Colesovnazadov. Dacă moldovenii ar vota ca ruşii, comuniştii nu ar obţine nici 20 de procente. Iar dacă ruşii ar vota ca moldovenii, partidul lui Putin nu ar nimeri în parlament, menţionă Cozonac. Doamne fereşte! Jos comuniştii! Jos comuniştii! – începu să scandeze Colesovnazadov. Multă lume îl susţinu cu plăcere.

Acuma stau şi mă gândesc de ce ruşii de la noi nu-i votează pe comuniştii ruşi, dar îi votează pe cei moldoveni? Care-i logica lor?

Al vostru ilsabilt, flaundfiş, puşchinton, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga