UPDATE // Şedinţa de judecată a fost amânată pentru mâine, 22 iunie. Vlad Filat are slăbiciuni

DSC_4523f.nadea roscovanu

Foto: Nadea Roşcovanu

UPDATE // Avocaţii lui Vlad Filat au solicitat amânarea şedinţei de judecată pentru mâine, 22 iunie, din cauza că inculpatul acuză slăbiciuni. Reprezentaţii apărării şi-au motivat demersul prin faptul că Vlad Filat are nevoie de îngrijiri mediale. Avocatul acestuia, Igor Popa: „Se insistă ca şedinţele să se desfăşoare cu grabă, acest tratament se constată după ce inculpatul a declarat greva foamei acum 20 de zile. Este umilit, i-a fost refuzată asistenţa medicală din afara penitenciarului şi nu i s-a permis să se întâlnească cu părinţii”.

Instanţa a decis la 14 iunie să încheie cercetarea judiciară în cazul fostului premier şi lider al PLDM, Vlad Filat. Ex-premierul Vlad Filat, aflat în greva foamei de mai bine de două săptămâni, s-a prezentat astăzi în fața magistraților Judecătoriei Buiucani. Completul de judecată ar putea să emită un verdict în dosarul în care Filat este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență.

Avocatul acestuia, Igor Popa, a declarat la ultima ședință că apărarea a cerut aducerea în fața instanței a primarului de Orhei Ilan Șor, cel care a făcut autodenunțul în baza căruia fostul premier a fost arestat la 15 octombrie 2015. De asemenea, el a menţionat că procesul se desfăşoară cu încălcări grave şi ar fi mai curând o „mascaradă”. „Am insistat să fie aduși și alți martori, am adus probe prin care am demonstrat că aceștia au fost înștiințați să se prezinte, dar cererile noastre au fost respinse… Asta demonstrează că cineva se grăbește ca acest dosar să ajungă cât mai repede la o sentință”, a declarat Popa.