Filat nu mai are răbdare

Premierul Vlad Filat nu mai este dispus să aștepte mult timp soluții pentru reglementarea salariilor directorilor întreprinderilor de stat.

Deși a cerut încă mai demult să se facă ordine în acest domeniu, astfel încât administratorii mai multor instituții de stat să nu poată ridica salarii de zeci de mii de lei, prim-ministrul se arată nemulțumit de faptul că problema a rămas nerezolvată, iar ajustările care au fost implementate întăresc și mai mult situația actuală.

Filat a cerut ca timp de o săptămână să fie informat despre măsurile concrete întreprinse pentru ca remunerarea directorilor acestor instituții să se facă în funcție de performanțele obținute.

Amintim că, la sfârșitul lunii martie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a propus un proiect de hotărâre care stabileşte noi condiții de salarizare a directorilor de agenţii şi întreprinderi de stat monopoliste. Potrivit documentului, salariul maxim al unui asemenea funcționar urma să fie de 24 de mii de lei.

Atunci, premierul Vlad Filat a menționat că proiectul propus de Ministerul Muncii trebuie îmbunătăţit astfel încât salariile directorilor de agenţii şi întreprinderi de stat să nu depăşească pe cel al miniştrilor în subordinea cărora se află aceste agenţii sau întreprinderi.

Ministerul Muncii însă nu a mai venit cu noi propuneri. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.