Filat, despre relațiile moldo-române

Premierul Vlad Filat crede că relațiile actuale dintre Republica Moldova și România decurg în mod firesc, așa cum ar fi trebuit să decurgă mereu, de fapt. La acestea s-a referit premierul în cadrul unui interviu pentru Radio România Actualități.

„Văd aceste relații absolut fireşti, aşa cum ar fi trebuit să fie toată această perioadă de timp, mai ales în ceea ce-i privește pe cetățenii Republicii Moldova, care beneficiază acum de dreptul la libera circulaţie şi de anumite avantaje sub aspect economic”, susține Filat.

Întrebat despre țările care „se uită cu un ochi urât” la relațiile moldo-române, premierul Filat a menționat că „nu dorește să piardă timpul pentru a explica ceea ce se întâmplă în relaţiile dintre România şi Republica Moldova”. „Eu doresc ca noi, prin ceea ce facem, să dăm vigoare, pe de o parte, şi să oferim rezultate palpabile pentru cetăţenii din Republica Moldova. Or, lucrurile, cum spuneam, merg anume în acest sens”, a spus premierul.

Vlad Filat s-a arătat sigur că în zece ani, Republica Moldova și România vor fi împreună în spaţiul unic al comunităţii statelor europene, „acolo unde nu există frontiere și bariere”. „Sunt absolut sigur că în această perioadă de timp vor dispărea foarte multe bariere care se menţin încă în mentalitatea a foarte mulţi oameni din Republica Moldova, în ceea ce ţine de identitate și în ceea ce ţine de trecut”, a conchis Filat. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)