Filat demisionează? // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre vizita lui Filat la Baku. E bine că guvernul a plătit peste 1 milion de lei pentru închirierea unui avion ca premierul să călătorească în condiţii de lux sau nu e bine?

Unii spuneau că nu e bine, că pe timp de criză trebuie să economisim cu toţii, alţii spuneau că e bine, că trebuie să avem grijă de conducătorii noştri, căci fără ei am fi ca o turmă fără baci. Voi vreţi ca premierul Filat să se ducă în Azerbaidjan pe jos, ca un pasager ordinar, să stea la coada avionului? Închipuiţi-vă cum aveau să-l primească azerii, dacă sosea cu o cursă obişnuită? La ei, fiecare ministru are propriul avion, iar la noi un prim-ministru nu are dreptul să plătească o cursă charter, vai de poporul acesta, dacă îşi tratează în felul acesta liderii săi! – spuse sanitara Vera. Aveţi dreptate, niciun popor nu îşi tratează aşa de prost miniştrii, ca poporul nostru, o susţinu Jana Astronoama. De ce azerii, ruşii şi alte popoare pot să-şi venereze liderii, iar moldovenii nu? Se plâng veşnic că o duc rău. În Azerbaidjan nimeni nu se plânge. E o plăcere să fii prim-ministrul azerilor. Acolo sunt alte tradiţii, nu ca la moldoveni, spuse moş Dumitru. Nu-l simpatizez pe Ghimpu, dar are dreptate când spune că moldovenii îs invidioşi. Dacă cineva o duce oleacă mai bine, îi sar în cap. Să moară capra vecinului. Ei nu spun mulţumesc că Filat a plătit 1,2 milioane, nu 2 milioane ori 3 milione de lei. Ori chiar 4 sau 5 milioane! El a economisit vreo 4 milioane cu această cursă! Căci a luat toată delegaţia cu sine, când putea să mai închirieze un avion pentru membrii delegaţiei. Nemulţumiţilor li se ia darul! – strigă Caltânăr, fluturându-şi cravata verde pătată cu roşii verzi murate bine. Într-adevăr, câte face Filat pentru acest popor, şi se găsesc nişte nesimţiţi care îl compară cu Voronin, spun că cheltuie ca el. Asta e prea de tot! El care a spus: „Moldova fără Voronin”. Acuma dacă s-ar supăra şi ar demisiona să vedeţi cum ar plânge toţi după el! – adăugă sanitara Vera. Nici Marian Lupu nu este stimat cum se cuvine, el ne-a salvat de comunişti, iar unii spun că el îi obsedat de postul de preşedinte, că trebuie să alegem un candidat apolitic, spuse Sobcor. Ajungându-se la tema alegerii preşedintelui, toată lumea s-a întristat.

Acuma stau şi mă gândesc: într-adevăr, poporul nostru nu îşi prea menajează conducătorii, îi vorbeşte de rău, se plânge tot timpul, nu se gândeşte că poate au şi ei nevoie de un cuvânt bun, de o încurajare.

Al vostru ciaterland, azerland, cardeniz, Ion Buraga 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga