Filarmonica Naţională prezintă „Viena Mariei Cebotari”

Filarmonica Naţională, în colaborare cu Ministerul Culturii, organizează pe 10 februarie un spectacol muzical consacrat divei operei mondiale, Maria Cebotari. Concertul cu genericul „Viena Mariei Cebotari” va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, care va prezenta creaţii de R. Strauss , W.A. Mozart, G. Gluck, O. Nicolai, J. Strauss. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc din România.

Programul include piese care au fost odinioară cântate cu strălucire de către inegalabila Maria Cebotari. La Chişinău, o serie de lucrări din repertoriul acestei cântăreţe legendare vor fi interpretate de soliştii Ecaterina Danu, Tatiana Costiuc, Marina Radiş, Zarui Vardanean, Ion Timofti, Liliana Marin, Serghei Pilipeţchi. Concertul va avea loc în Sala Mare a Filarmonicii, pe 10 februarie. Începutul, la ora 18.00.

Amintim că Maria Cebotari s-a născut pe 10 februarie 1910 la Chişinău şi a murit la 9 iunie 1949 la Viena. A făcut o carieră internaţională fulminantă, evoluând pe mari scene de operă din Berlin, Dresda, Salzburg, Londra, Roma, Bucureşti.

I.N.