Fiica şi-a strangulat mama

O femeie în vârstă de 47 de ani din Gangura, Ialoveni, şi-a omorât mama în vârstă de 76 de ani după ce a venit din vacanţă din Ucraina, scrie site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

Suspecta a anunţat unitatea de gardă a Comisariatului de poliţie Ialoveni că a găsit cadavrul mamei sale în propria gospodărie.Veniţi la faţa locului, poliţiştii au depistat corpul neînsufleţit al stăpânei în vârstă de 76 de ani. În urma examinării medico-legale a cadavrului, medicii legişti au depistat pe corpul victimei multiple leziuni corporale sub formă de hemoragii ale ţesuturilor moi ale gâtului, hemoragii ale muşchilor limbii, fractura cornului mare stâng al osului hiodic. Toate semnele morfologice depistate indică asfixiere mecanică prin strangulare.

După mai multe cercetări de specialitate, s-a stabilit că principalul suspect de asasinat se face chiar fiica victimei. Audiată de forţele de ordine, suspecta regretă cele întâmplate. Totodată, aceasta se încurcă în explicaţii atunci când este vorba despre motivul omorului.

Ea le-a povestit poliţiştilor că, duminică, 22 august curent, s-a luat la ceartă cu maică-sa. După ce şi-au spus expresii indecente, într-un acces de furie, fata a strangulat-o pe cea care i-a dat viaţă. După ce a văzut că nu dă niciun semn de viaţă, suspecta a sunat la poliţie şi a spus că şi-a găsit mama moartă. În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 145, alineatul 1, Codul Penal al Republicii Moldova „Omorul intenţionat”.

Pentru că şi-a băgat mama în mormânt, suspecta va fi privată de libertate pentru un termen de la 12 la 20 de ani.