Fiecare trage la turta lui

Zilele astea pe pagina de facebook a premierului Pavel Filip sunt plasate informații în formă scrisă sau video, de la întâlnirile premierului în localitățile din raionul Strășeni, baștina sa, unde va candida la alegerile parlamentare. Și toată, toată lumea la unison îi spune acestuia la microfon: „mulțumesc din suflet” şi că „totul va fi bine”. În felul acesta îl încurajează pe premier și-i dau acordul că-l vor vota și sunt pentru el. Nu-i judec, fiecare are dreptul de a vota liber și neconstrâns de nimeni, dar mă gândesc că prea mult „suflet” şi „bunătate” au acești oameni. Nimeni din cei care vorbesc la microfon nu o duc greu. La ei în raion lumea nu se duce peste hotare să muncească, familiile sunt acasă, bătrânii se bucură de copiii și nepoții pe care-i au alături, salariile și pensiile le ajung pentru un trai bun…  

Drept răsplată, premierul tinde să transforme satul de baștină Pănășești în „buricul pământului” din RM, cu excepția orașului Orhei. Conform datelor oficiale, comuna Pănășești, raionul Strășeni, are 3.222 de locuitori, iar satul Pănășești – 2.511. Pentru atâția oameni, la Pănășești se construiește un complex sportiv modern de nivel raional (de 37 milioane de lei). „Nu mai există nici într-un raion asemenea bazin acvatic. Urmează să găzduim aici diferite competiții la nivel raional, republican si competiții internaționale”, afirmă cu fast președintele raionului Mihai Popa.

Recent, Pănășești se mai învrednicește de un dar din partea premierului. Printr-un proiect de lege, adoptat în regim de urgență, cu mari derogări de la legislație, fără expertiza anticorupție, s-a decis la 6 februarie curent ca Pănășeștii să primească  circa 200 de hectare de pădure din fondul forestier. Singurul argument în acest sens a fost că „acest pământ este vatra satului și sunt urme strămoșești ale vechii localități”.

The following two tabs change content below.