Festivalul Tineretului 2016

festivalul tineretului2

Deoarece 12 august este considerată Ziua Internațională a Tineretului, pe strada pietonală Eugen Doga din Chişinău, de la ora 14:00, a avut loc un eveniment dedicat tuturor tinerilor, în cadrul căruia doritorii au putut participa și asista la mai multe activitați și discuții, iar de la ora 19:00 au fost prezenți și la un festival muzical.

Timpul rece nu i-a speriat pe tineri, în pofida ploii, ei au venit la festivalul dedicat lor. Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, UNFPA Moldova, AIESEC și Rotaract Club. CNTM urmărea să faciliteze dialogul între diferiți actori sociali prin intermediul unei serii de activități interactiv-educative. Toată strada pietonală Eugen Doga a prins viață odată cu sosirea tinerilor, de-a lungul străzii erau aranjate măsuțe și câteva corturi, iar în capătul străzii se afla scena pe care mai târziu au debutat câteva trupe precum: Red IceCream, Ramzes Project, All Four Seasons și alții.

În cadrul evenimentului au fost organizate mai multe activități: panel de discuții, la care au participat reprezentanți din fiecare minister, târg al organizațiilor de tineret, târg al locurilor de muncă și al instituțiilor de învățământ, discursuri motivaționale de la tineri pentru tineri, concursuri, tombole, festival muzical. „Am venit la acest eveniment chiar dacă afară este posomorât, deoarece este unul organizat pentru noi, tinerii, și eu consider că aici voi afla lucruri noi și oameni noi, deja am văzut ceva ce m-ar interesa pe viitor și aș vrea să aflu mai multe detalii”, a menționat Cristina, viitoare studentă.

Acţiunea a venit în întâmpinarea tinerilor, prin ea organizatorii au ținut să afle și să încerce să soluționeze unele probleme cu care se confruntă tinerii. De asemenea, a avut loc o serie de concursuri și tombole la care a putut participa orice doritor. Pentru a încinge un pic atmosfera, spre finele evenimentului a fost organizat un festival muzical dedicat tuturor celor prezenţi.

Victoria Roman, stagiară

The following two tabs change content below.