Festivalul „Strugure de chihlimbar” va demara pe 7 octombrie

 

Anatolie Lapicus și Iurie Mahovici, protagoniști ai Festivalului Duetelor de Pianiști „Strugure de chihlimbar”

Festivalul Duetelor de Pianiști „Strugure de chihlimbar” a ajuns la cea de-a 3-a ediție. Evenimentul se va desfășura în perioada 7-11 octombrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Ediția curentă a festivalului va fi consacrată celor douăzeci de ani de activitate artistică a cunoscutului duet de pianiști din Republica Moldova Anatolie Lapicus și Iurie Mahovici.

„Genul de interpretare a muzicii clasice la două piane este una dintre cele mai spectaculoase forme de prezentare scenică a capodoperelor din tezaurul universal. Muzica duetelor de pianiști este foarte apreciată și gustată de public în Occident. În R. Moldova muzica concepută pentru două piane este popularizată graţie renumitului duet de pianişti Anatolie Lapicus și Iurie Mahovici. Timp de 20 de ani duetul îi bucură pe adevăraţii melomani cu diverse programe muzicale din repertoriul pianistic universal. De asemenea, Iurie Mahovici şi Anatolie Lapicus sunt fondatorii Festivalului Internaţional al Duetelor de Pianişti „Strugure de chihlimbar”, subliniază Svetlana Bivol, director al Filarmonicii Naționale „S. Lunchevici”.

În cadrul Festivalului, vor concerta duetele de pianişti Edward şi Anna-Luiza Turgheon din SUA şi Natalia Gromova și Valery Borovikov din Belarus.

I.N.

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)