Festivalul Naţional „Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei” invită doritorii să participe

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei”, primul şi unicul de acest fel ca amploare culturală în republică, invită doritorii de a se lansa pe piaţa muzicală să se înscrie pentru a participa. Pot să se înscrie interpreţi din R. Moldova cu vârsta între 14 şi 30 de ani. La etapa de preselecţie vor prezenta o piesă la alegere. Persoanele admise la concurs vor interpreta o singură piesă în limba română.

Fişele de participare pot fi completate până pe 30 octombrie la sediul Societăţii Culturale „Pasărea Phoenix” care se află pe strada Bucureşti 68, etajul 3, bir. 316. Taxa de preselecţie – 600 de lei. Nu se pot înscrie persoanele care au obţinut trofeul pe parcursul ediţiilor anterioare.

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei” este unica acţiune de acest gen la care participă concurenţi din toate raioanele republicii. Candidatul, indiferent de naţionalitate, participă la concurs cu o singură piesă interpretată în limba română.
De la fondare, Festivalul a lansat peste 200 de nume noi, parte din acestea au devenit notorii în timp şi laureate a numeroase festivaluri internaţionale, precum: Nelly Ciobanu, Natalia Barbu, Natalia Gordienco, Licu Goncear, Catharsis, Alexandru Manciu, Ionel Manciu, Tatiana Cerga şi mulţi alţii. Festivalul devine din an în an sărbătoarea cea mai aleasă a muzicii uşoare din Moldova.

Trofeul reprezintă simbolul porţilor deschise ale Chişinăului cu Steaua mântuitoare a Betleemului, luminând deasupra capitalei Moldovei.