Festivalul „Maria Bieşu” se va desfăşura în perioada 6-15 septembrie

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” a ajuns la cea de-a XXI-a ediţie. Evenimentul se va desfăşura în perioada 6-15 septembrie 2013 pe scena Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău. În cadrul ediţiei curente a Festivalului „Maria Bieşu” publicul va avea bucuria de a audia voci de excepţie din Austria, Armenia, Italia, Germania, România, Rusia, SUA, Turcia, Ucraina şi Republica Moldova.

În prima zi a Festivalului, pe 6 septembrie, va fi prezentată opera „Aida” de Giuseppe Verdi, sub bagheta reputatului dirijor Friedrich Pfeiffer din Austria. Pentru 7 septembrie este programat baletul „Don Quijote” de Ludwig Minkus (dirijor, Alexei Baklan din Ucraina).

Pentru prima dată a fost invitat la Festivalul „Maria Bieşu” Teatrul Muzical de Cameră „Boris Pokrovski” din Moscova, acesta va prezenta la 8 septembrie opera comică „Die drei pintos” de C. M. von Weber şi G. Mahler.

În seara de 9 septembrie vom putea urmări opera „Boema” de Giacomo Puccini, la pupitru aflându-se dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer. La 10 septembrie, Teatrul Academic de Stat de Operă şi Balet „A. Solovyanenko” din Doneţk ne va oferi un „Divertisment coregrafic”.

Pe 14 septembrie 2013, spre finalul Festivalului „Maria Bieşu”, va avea loc premiera operei „Paiaţe” de Ruggiero Leoncavallo în regia lui Sandu Vasilache.

Amintim că Festivalul Internaţional „Vă invită Maria Bieşu” a fost fondat în septembrie 1990 de primadona Operei Naţionale Maria Bieşu care a visat şi a reuşit să aducă la Chişinău unele dintre cele mai bune voci de operă din lume. Anul trecut, după plecarea la cele veşnice a celebrei cântăreţe, guvernul R. Moldova a decis să fie schimbată denumirea festivalului, el numindu-se în prezent Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.

Irina Nechit